Google+
106 278 Sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
Kérdésed van? Segítünk: +36 1 700-1491
Ügyfélszolgálat: 8-20 óráig

Dr. Vancsó Péter

Időpontot foglalok

Bemutatkozás

Dr. Vancsó Péter kézsebész és baleseti sebész. Leginkább a kéz betegségeivel, kézreumával, valamint sérülések utáni helyreállító tevékenységgel foglalkozik. Milyen betegségei lehetnek a kézfejnek? -- Ínhüvelygyulladás. Valószínűleg ez gyötör, ...

Specializáció, szakmai háttér

Traumatológia, Kézsebészet, Plasztikai sebészet, Semmelweis Orvostudományi Egyetem (1993), Traumatológia szakvizsga (1999), Kézsebészeti szakvizsga (2002), Plasztikai sebészeti szakvizsga (2009), SOTE Ortopédiai Klinika kézsebészeti osztály, Or...

Tovább olvasom >
A

Menta Egészségközpont

1115 Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 92-94. (Kelenföld)
Időpontfoglalás az orvoshoz
Foglaláshoz kattintson
az időpontra
A

Menta Egészségközpont

1115 Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 92-94. (Kelenföld)
loader

Részletes adatok

Bemutatkozás

Dr. Vancsó Péter kézsebész és baleseti sebész. Leginkább a kéz betegségeivel, kézreumával, valamint sérülések utáni helyreállító tevékenységgel foglalkozik. Milyen betegségei lehetnek a kézfejnek? -- Ínhüvelygyulladás. Valószínűleg ez gyötör, ha fájnak az ujjtöveid, megvastagodik az ínhüvely. Ezt gyulladáscsökkentő módszerekkel, a kéz rögzítésével, nyugalomba helyezésével lehet kezelni, ha pedig ez sem használ, a műtét javasolt. -- Nyeregízületi artrózis. A nyeregízület teszi lehetővé, hogy a hüvelykujjad szembefordítsd a többivel, és így meg tudj fogni dolgokat. Ha ez fájdalommal jár, akkor a hüvelykujjat nyugalomba kell helyezni, gyulladáscsökkentővel, fizikoterápiával kezelni. -- A DeQuervain betegség is fájdalommal jár, amely a hüvelykujjból indul ki, de átsugározhat az alkarba. -- A carpalis alagút szindróma zsibbadással, fájdalommal jár, aki ettől szenved, gyakran kiejti a dolgokat a kezéből. Ezt is gyulladáscsökkentéssel, tehermentesítéssel lehet kezelni, végső esetben pedig műtét javasolt. -- Dupuytren-kontraktúra (tenyérzsugor). Leggyakrabban a 35-40 éves férfiakat támadja, ez a kisujj és a gyűrűsujj túlzott begörbülését okozza. Műtéttel, gyógyszeres kezeléssel, gyógytornával gyógyítható. -- Ganglion: jóindulatú, mégis fájdalmat okozó ciszta a kézen. Ezt szintén vagy nyugalomba helyezéssel, és leszívással kezelik, vagy műtéti úton távolítják el.

Specializáció

  • Traumatológia
  • Kézsebészet
  • Plasztikai sebészet

Kórházi háttér

  • SOTE Ortopédiai Klinika kézsebészeti osztály
  • Országos Baleseti Intézet (1993-2010)

Tanulmányok

  • Semmelweis Orvostudományi Egyetem (1993)
  • Traumatológia szakvizsga (1999)
  • Kézsebészeti szakvizsga (2002)
  • Plasztikai sebészeti szakvizsga (2009)

Tagságok

  • Magyar Kézsebészeti Társaság

Vélemények

4 értékelés

„2010..daganatot operált ki a tenyeremből. Talán egy Hozzá hasonló profi is csak nagyítóval találná meg a műtét helyét. Aranykezű!”

(nem regisztrált felhasználó),

„Annyira érthetően, világosan, a kérdéseimre is figyelemmel magyarázta el az orvos az alapvetően rossz hírt, hogy én őszintén tudtam örülni annak, hogy az objektív rossz hír megszünteti a kínzó bizonytalanságot.”

,

Értékelések

(nem regisztrált felhasználó),
,
Értékelem, véleményt írok
Segíthetünk?
Ügyfélszolgálat: 8–20 óráig