Orvosra van szükséged, de nem szeretsz várni? Pár kattintás és online foglalórendszerünkön keresztül gyorsan, egyszerűen, akár otthonról is foglalhatsz időpontot az ország legjobb magánorvosaihoz.

Foglaljorvost.hu blog

A gyógyítás sikeressége nagyrészt az orvostól függ, hiszen az ő szakértelmére bízzuk magunkat. Az orvoslátogatásoknak azonban van egy másik vetülete is; ez pedig az orvos-beteg viszony. Te mennyire ápolsz jó viszonyt kezelőorvosoddal?

Azok számára, akiknek rendszeresen kell orvoshoz fordulniuk – például a krónikus sebekkel rendelkezőknek -, különösen fontos, hogy kiváló kapcsolatuk legyen gyógyítójukkal. Habár a kezelések folytatásának felelőssége az orvosé, páciensként te is tehetsz a jobb orvos-beteg viszonyért.jó orvos-beteg viszony2

4 tipp a jó orvos-beteg viszony építéséhez:

  1. Légy felkészült! – Nincs kétség afelől, hogy te is és orvosod is feszített időbeosztással éltek. Ezért jó ötlet, ha minden egyes rendelésre a lehető legjobban felkészülve érkezel, így a valóban fontos dolgokra lehet összpontosítani. Hogyan lehetséges ez? Gondolj végig néhány alapvető kérdést: pontosan milyen tünetek miatt érkeztél a doktorhoz, milyen kérdéseket szeretnél feltenni neki, milyen gyógyszereket szedsz rendszeresen, mire vagy allergiás, stb.
  2. Fogalmazd meg saját egészségügyi tervedet! – Habár sokan végiggondolják a fenti kérdéseket, mielőtt orvoshoz mennek, van olyan terület, ahol még fejlődhetünk; ez a saját, egészségügyi napló vezetése. Ez a lista nem csak kérdéseket tartalmaz, hanem konkrét célokat tűz ki az egészségre vonatkozóan; ilyen például a fogyás vagy bizonyos krónikus fájdalom kezelése. Ez a napirend segít összehangolni hozzáállásodat és erőfeszítéseidet közted és az orvosod között, így biztosítva a sikeres és hatékony egészségügyi együttműködést.
  3. Légy őszinte! – Ahogyan te is elvárod, hogy az orvos legyen hozzád őszinte és készséges, úgy neked is eszerint kell felé fordulnod. Az orvos ugyanis nem tudja megfelelően végezni a munkáját, ha a beteg elhallgat bizonyos, lényeges információkat. Ha problémáddal már felkerestél más orvost is, mondd el neki, mert ez befolyásolhatja a kezelést. Ha újfajta fájdalmat vagy tünetet tapasztalsz, azt se titkold el. Minél többet osztasz meg orvosoddal, annál hatékonyabb lesz a kezelésed.jó orvos-beteg viszony
  4. Ne hivatkozz a weben olvasottakra! – Az internetnek „hála” egyre többen felcsapnak önjelölt diagnosztának. Ám őszintén szólva az orvosok nem szeretik, ha a páciens kioktatja őket, mi is a bajuk. Tartsuk tehát tiszteletben az orvos szaktudását és tapasztalatát. Persze továbbra is használhatjuk az internetet tájékozódásra, hogy képben legyünk az általános orvosi szakkifejezésekkel és az új, orvosi módszerekkel, eljárásokkal kapcsolatban, de ne essünk át a ló túlsó oldalára.

 

 

Forrás: https://www.advancedtissue.com/

Facebookgoogle_pluslinkedinFacebookgoogle_pluslinkedin