Orvosra van szükséged, de nem szeretsz várni? Pár kattintás és online foglalórendszerünkön keresztül gyorsan, egyszerűen, akár otthonról is foglalhatsz időpontot az ország legjobb magánorvosaihoz.

Foglaljorvost.hu blog

Ön mit tippel, hányan jártak tavaly szűrővizsgálaton? Úgy gondolja, egészségtudatosan él? Ön szerint a nők vagy a férfiak vigyáznak jobban az egészségükre?

Meglepő és talán kevésbé meglepő eredmények egyaránt napvilágot láttak nemrégiben: a Pfizer Egészségtudatossági Index legfrissebb felmérése szerint tavaly a felnőtt népesség 42 százaléka nem vett részt semmilyen szűrővizsgálaton. Továbbá a magyar lakosság 52 százaléka nem kereste fel háziorvosát saját elhatározásból állapotfelmérés miatt, 88 százalék pedig nem kívánt élni az ingyenes védőoltás lehetőségével.

Most mindenki tegye a szívére a kezét, és próbáljon visszaemlékezni, mikor és milyen célból ment legutóbb orvoshoz? Amennyiben túl sokáig tart ennek felidézése, még nem jelenti azt, hogy makkegészséges.  Gondoljon a bölcs mondásra, miszerint „jobb félni, mint megijedni”. Ez a megállapítás az egészségre nézve talán hatványozottan igaz. Nem érdemes megvárni, amíg jelentkezik nálunk valamilyen aggasztó tünet.

Amennyiben Ön nő, valószínűleg egészségtudatosabb, mint férfi társai.  A felmérés szerint ugyanis a nők közül csak minden harmadik hagyta ki a szűréseket. Az urak is tisztában vannak egészségtelen életmódjukkal; közülük kétszer annyian gondolják úgy, hogy többé-kevésbé egészségtelen életmódot folytatnak.

Nem igazán szeretünk tájékozódni vérképünkről, vérnyomásunkról, koleszterinszintünkről sem; a felnőtt népesség negyede-harmada szinte soha nem végez vagy végeztet el magán alapvető vizsgálatokat.

Talán nem annyira meglepő, de a fiatal felnőttek sokkal jobb kondiban érzik magukat, mint 60 év fölötti társaik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a 30 év alattiaknak nincs szükségük rendszeres orvosi szűrővizsgálatra, és az ő testükben nem hagy nyomot az egészségtelen életmód.

Mit üzen nekünk ez a felmérés? Teljesen mindegy, hányadik X-ben járunk, nők vagy férfiak vagyunk, aki eddig nem foglalkozott tudatosan egészségével, foglaljon mihamarabb időpontot szűrővizsgálat céljából a foglaljorvost.hu weboldalon.

 

Forrás: http://medicalonline.hu/

Facebookgoogle_pluslinkedinFacebookgoogle_pluslinkedin