Google+
121 222 Sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
Kérdésed van? Segítünk: +36 1 700-1491
Ügyfélszolgálat: 8-20 óráig

Rigóné Tavaszi Piroska

Időpontot foglalok

Bemutatkozás

Gyógytornászként a gátizom és a mozgásrendszer önálló és együttes zavarait, sérüléseit vizsgálom és kezelem. Hiszem, hogy a szülés, az életkor nem akadálya , hanem kiteljesedése a minőségi életnek. A betegség feladat, melyet magas szinten testi és lelki s...

Specializáció, szakmai háttér

POP(pelvic organ prolapse ) kismedencei szervi süllyedések, inkontinencia, gerincproblémák megelőzése és konzervatív kezelése, szülés utáni gátizom működés vizsgálata, gátmetszés utáni izomműködés helyreállítása, gerincbetegségek szűrése és kezelése , Semm...

Tovább olvasom >
A

27 Sellő Mozgásszervi Terápiás Centrum

1116 Budapest, XI. kerület, Fehérvári út 44. I. em. 107. (Újbuda)
Időpontfoglalás az orvoshoz
Foglaláshoz kattintson
az időpontra
A

27 Sellő Mozgásszervi Terápiás Centrum

1116 Budapest, XI. kerület, Fehérvári út 44. I. em. 107. (Újbuda)
loader

Részletes adatok

Bemutatkozás

Gyógytornászként a gátizom és a mozgásrendszer önálló és együttes zavarait, sérüléseit vizsgálom és kezelem. Hiszem, hogy a szülés, az életkor nem akadálya , hanem kiteljesedése a minőségi életnek. A betegség feladat, melyet magas szinten testi és lelki síkon is egy időben érdemes kezelni . A megelőzésre nagy hangsúlyt fektetek. Mozgásszervi vizsgálattal jól behatárolhatók a mozgatórendszer működés zavarai, amik eleinte még komoly tüneteket sem okoznak, viszont hosszú távon az egyensúly felborulása már betegségek megjelenésével járhat. Nagy gyakorlattal rendelkezem a gátizom magas szintű, egyéni , diagnosztikán alapuló gyógytornájában,a szülés utáni inkontinencia és a süllyedéses betegségek (hólyag-, végbél-, méhsüllyedés) megelőzésében és gyógyításában, a különböző terápiás eszközök használatában (kocka pesszárium, hüvelybe helyezhető gátizom erősítő eszközök,hüvelysúlyok, PFX hüvelyi szorító erő mérő , biofeedback terápia, Kegel 8 elektrostimulációs készülék). Nőgyógyászati, urológiai műtétek (hasi és laparoszkópos műtétek, méheltávolítás, hüvely plasztika,hálók, szalagok beültetése) utáni mozgásterápiával segítem a minél előbbi gyógyulást, a szövődmények megelőzését. Magyarországon először kezdtem alkalmazni az inkontinencia tamponokat, melyek kényelmes és igényes megoldást jelentenek vizelettartási zavarok és kismedencei süllyedések kezelésében. Szakmai tevékenységem másik fő súlypontját jelenti a serdülő- és felnőttkori gerincproblémák megelőzése és fizioterápiás kezelése . A Schroth és McKenzie terápiát manuálterápiás módszerekkel (gerinc, medence kezelések,masszázs, légyrész technikák , trigger pont terápia) egészítem ki a minél teljesebb gyógyulás érdekében.

Specializáció

  • POP(pelvic organ prolapse ) kismedencei szervi süllyedések, inkontinencia, gerincproblémák megelőzése és konzervatív kezelése, szülés utáni gátizom működés vizsgálata, gátmetszés utáni izomműködés helyreállítása, gerincbetegségek szűrése és kezelése

Tanulmányok

  • Semmelweis Egyetem Gyógytornász , Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés szakember, Holisztikus Medicina Manuálterapeuta (foly.), Szomatodráma egyéni konzultációs szakember

Vélemények

17 értékelés

„Pontosság, empátia, megfelelő bizalom keltő környezet, hitelesség, motiváció :)”

(nem regisztrált felhasználó),

„Piroska nagyon felkészül minden alkalomra, és a gyakorlatokat az egyéni kéréseknek megfelelően alakítja.”

,

„Pozitív kisugárzása, szakértelme az első pillanattól fogva megnyugtatott abban, hogy a legjobb kezekbe kerültem. Köszönöm! ”

(nem regisztrált felhasználó),

„Együtt tornázott velem, kedves, őszinte.”

„Nem emlékszem ilyenre.”

(nem regisztrált felhasználó),

„Elsődlegesen a lágyéksérv műtéteimet követő rehabilitáció miatt kezdtem Piroskához járni, illetve a gyerekkori gerincferdülésem korrigáltuk. A terápiás kezelések során mindig figyelmes és alapos volt. A gyógytornás gyakorlatsorok összeállítását körültekintően, az egy...”

Végig olvasom
(nem regisztrált felhasználó),

„Orvosom kedvessége, figyelmessége.”

„Nem volt ilyen.”

,

„Tinédzser korom óta scoliosis-om van, Piroskához azonban csak a 2. kisifiam születése után kialakult gerincsérvvel kerültem. Hamar kiderült, hogy a sérv mellett a nagy súlyú babáim miatt a hasizmom is szétnyílt (rectus diastasis). A sérv gyógyulásában, úgy érzem sokat segíte...”

Végig olvasom
(nem regisztrált felhasználó),

„Megfelelő bizalmi légkört tudott kialakítani amely segítette a kommunikációt és a gyógyulást is. Empátiája, embersége, szakmai felkészültsége is lenyűgözött. ”

(nem regisztrált felhasználó),

„Császármetszéssel született a kislányom 2016. májusban, majd még egy nőgyógyászati beavatkozásra is szükség volt. A babavárás alatt szétnyílt a hasizmom (rectus diastasis), és a gátizmaimat is igénybe vette. Ezért mentem Piroskához: felmérésre és megerősödésre. Már a...”

Végig olvasom
,

„Piroska szakmai felkészültsége kiváló. A kezelést osztatlan figyelemmel, körültekintően végezte. ”

,

„Párom gyógytornásza ajánlotta, hogy menjek egy Schroth terápiával foglalkozó gyógytornászhoz, mert ez a scoliosis-re alkalmazott leghatásosabb módszer. Felmérést és vizsgálatot követően már el is kezdtük a gyógytornát, könnyűnek tűnő gyakorlatokkal. Otthon jöttem rá, ho...”

Végig olvasom
(nem regisztrált felhasználó),

„Nagyon körültekintően, figyelmesen és kedvesen foglalkozott velem.”

,

„Egy nőgyógyász ajánlására kerültem Piroskához szülés utáni szövődmények miatt (süllyedéses panaszok, gátizomgyengeség). Már az első alkalommal több odafigyelést és segítséget kaptam, mint az elmúlt egy évben a szülésem óta felkeresett hat nőgyógyásztól összesen....”

Végig olvasom
(nem regisztrált felhasználó),

„Szakmai felkészültsége kiváló. Szülés utáni inkontinencia problémával kerestem fel, azok után hogy az orvosom nem tudta hogyan kezelje a problémát. Itt viszont megkaptam azt az információt és terápiát amire szükségem volt! Teljes mértékben elégedett vagyok az eddig elért e...”

Végig olvasom
(nem regisztrált felhasználó),

Értékelések

(nem regisztrált felhasználó),
,
,
Értékelem, véleményt írok
Segíthetünk?
Ügyfélszolgálat: 8–20 óráig
Telefon: +36 1 700-1491