Google+
1 061 069 Sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
Kérdésed van? Segítünk: +36 1 700-1491
Ügyfélszolgálat: 8-20 óráig

Homeopata - Homeopátia

A homeopátiás gyógyítás alapját az a megfigyelés adja, hogy a beteg embert azok a szerek gyógyítják meg, amelyek az egészséges emberben az adott betegséghez hasonló tüneteket okoznak. A homeopátiás gyógyszerek rendkívül erős hígításban tartalmazzák a hatóanyagokat.
A homeopátiás orvos a megfigyelések alapján kialakított tünetcsoportokkal dolgozik. Ezek a tünetegyüttesek többnyire nem egyeznek az akadémikus orvoslás által felállított halmazokkal, és gyakran a laikusok nem is találnak összefüggéseket közöttük.

Foglaláshoz kattintson
az időpontra

Dr. Kacsó Kornélia 660

(0)

Biorezonanciás diagnoszta, Gyermekgyógyász, Homeopata

Időpontot foglalok
A
Medbiotech Diagnosztika - Debrecen Debrecen, Csapó utca 28. 2. em. 2.

Dr. Balázsovics Ágnes 40

(7)

Szemész, Addiktológus, Homeopata

Időpontot foglalok
B
Vita-Pharm Magánklinika Budapest, XIV. kerület, Vezér utca 156.

Dr. Zelcsényi Judit 40

(0)

Gyermekgyógyász, Homeopata

Időpontot foglalok
C
Dr. Zelcsényi Judit magánrendelése Budapest, XI. kerület, Gyékényes u. 32.
D
Liget Egészségközpont Budapest, VI. kerület, Benczúr utca 43.

Dr. Erdélyszky Márta -10

(54)

Fül-orr-gégész, Gyermek fül-orr-gégész, Homeopata

Időpontot foglalok
F
Vitalorg Szakorvosi Magánrendelő Budapest, XIII. kerület, Budapest, Göncöl utca 28-30.

Dr. Nagy Anna Mária -10

(5)

Belgyógyász, Homeopata

Időpontot foglalok
G
Dr. Nagy Anna Mária Magánrendelése Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 152. III.emelet 301.

Dr. Katona Edit -10

(0)

Homeopata, Pszichiáter

Időpontot foglalok
H
Dr. Katona Edit magánrendelése Budapest, XI. kerület, Fehérvári út 54-56. B
Szolgáltatások
Homeopátia:

A homeopátia (a görög homoiosz = hasonló és pathosz = szenvedés, kór szavak összetételéből) vagy hasonszenvi gyógymód. A homeopátia egy alternatív gyógymód, amelyet elsőként Samuel Hahnemann írt le a XVIII. században.

 

A betegségek olyan szerekkel kezelhetők, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetők a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait. A végtermék gyakran annyira híg, hogy vegyileg megkülönböztethetetlen a tiszta vivőanyagtól.

A homeopátiás szerek természetes alapanyagokból (növényi, állati, ásványi eredet) készülnek. A homeopata orvos a gyógyszert egyénre szabottan, az ún. hasonlósági szabály alapján, választja ki, a több mint 4000-féle homeopátiás szer közül.

A homeopátiás gyógyítás nem csak egy beteg szervet érint, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására is törekszik, és a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

A homeopátia szabályozó jellegű, vagyis a homeopatikumok információjának hatására a szervezetben meglévő öngyógyító mechanizmusok ismét működésbe lépnek. A szabályok betartása mellett alkalmazva mellékhatása nincs, így veszély nélkül alkalmazható embereken és állatokon, gyermekeknél és időseknél, várandós és szoptatós anyáknál is.

A homeopátiás (egyfajta alapanyagból készült) gyógyító szereket gyógyszergyárban állítják elő gyógyszerkönyvi előírások szigorú betartásával. Többségük magyarországi patikákban is elérhetők, többnyire pici golyócskák formájában.

Segíthetünk?
Ügyfélszolgálat: 8–20 óráig
Telefon: +36 1 700-1491