Oldal kiválasztása

Női nőgyógyászok

 

Életünk során számos emberrel kerülünk véletlenszerűen kapcsolatba, ám alapvetően olyanokkal szeretjük körülvenni magunkat, akik bizalmat keltenek bennünk. A kölcsönös szimpátia és bizalom érzése különösen meghatározó az orvos-páciens kapcsolatoknál.medical_1000006508-120613int

Feloszló férfiuralom

Nőként dilemmát okozhat eldönteni, női vagy férfi nőgyógyászt keressél fel. Évtizedeken keresztül ez a kérdés fel sem merült volna, hiszen ezen a szakterületen kizárólag férfi orvosok tevékenykedtek. (Itt most nem beszélünk a bábák és a dúlák szerepéről, akik viszont hagyományosan nők.) Azonban ezen a téren is fordulat következett be: egyre többen választanak ugyanis női szakorvost. Minek köszönhető a preferenciaváltozás?

Hasonló a hasonlóval

Egy nőgyógyászati vizsgálat során a női test legintimebb részei tárulnak fel, így nagyon fontos, hogy ehhez a kiszolgáltatott állapothoz mérten a lehető legkomfortosabban érezze magát a páciens. Nők egymás előtt talán szívesebben mutatkoznak, hiszen hasonló a testük, hasonló élethelyzetben lehetnek, hasonló problémák fordulhatnak elő életükben. Ez magyarázza, miért lehet egy női orvos empátiás képessége nagyobb szemben egy férfi orvossal, aki az egyetemen sajátította el a női test rejtelmeit, ezért tárgyilagosan, kívülről szemléli és próbálja megérteni a női panaszokat.

A döntés a tied!

Orvosválasztásnál meghatározó szempontot képviselnek a rokonok, ismerősök, barátok ajánlásai. Fontos szempontot képviselnek, de mindig saját magad jólléte miatt dönts egy bizonyos orvos mellett. Jó tanácsként annyi elmondható, hogy ne a nemet, hanem a személyiséget helyezd előtérbe választásod során.

Akár női, akár férfi nőgyógyász mellett teszed le a voksodat, a legfontosabb, hogy megbízz benne, félelmeidet és gátlásaidat le tudd vetkőzni előtte. Ha egy pillanatra is úgy érzed, nem jól bánik veled, a hozzáállása nem felel meg számodra, ne habozz orvost váltani.

Időpontot foglalok a szakrendelésre!

 

Népszerű nőgyógyászok – női nőgyógyászok még több népszerű orvos >

Tudtad…

 

… hogy a nőgyógyászat a harmadik olyan terület az egészségügyben, ahol sokkal több férfit találunk, mint nőt?

 

… hogy a nőgyógyászatot csak a sebészet és az urológia előzi meg a férfiak túlnyomó többségét tekintve?

KERESSEN EGYRE BŐVÜLŐ ADATBÁZISUNKBAN:

 

Városok:                           Szakterületek:

Baja                                     Addiktológia
Balatonfüred                     Akupunktúra
Békéscsaba                        Allergológia
Budaörs                              Andrológia
Budapest                            Aneszteziológia
Cegléd                                 Audiológia
Debrecen                            Baleseti sebészet

További városok >            További szakterületek >