761 769 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Varróné Dr. Tóth Barbara - Pszichiáter

Varróné Dr. Tóth Barbara

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Varróné Dr. Tóth Barbara pszichiáter szakorvos, kognitív-, viselkedés terapeuta, integratív hipnoterapeuta jelölt magánrendelése. Varróné Dr. Tóth Barbara a nevem. Tíz éve dolgozom pszichiáterként, ez idő során számos felnőtt pszichiátriai kórkép keze...

Specializáció

 • szorongásos panaszok
 • depressziós tünetek
 • érzelmi labilitás
 • alacsony önértékelés
 • önérvényesítési nehézség

Tanulmányok

 • 2014- Integratív hipnoterapeuta képzés
 • 2013-2014 Fejlődéslélektan és pszichopatológia képzés
 • 2008-2012 VIKOTE CBT képzés
 • 2007-...

Tovább olvasom
Pszicholisz Magánrendelő
1042 Budapest, IV. kerület, Rózsa utca 12. I/5 (5-ös kapucsengő) (Újpest)

Időpont foglalás az orvoshoz

felk Foglaláshoz kattintson az időpontra
Budapest, IV. kerület, Rózsa utca 12. I/5 (5-ös kapucsengő)
Ár
Adatok frissítése...

Részletes adatok

Bemutatkozás

Varróné Dr. Tóth Barbara pszichiáter szakorvos, kognitív-, viselkedés terapeuta, integratív hipnoterapeuta jelölt magánrendelése.

Varróné Dr. Tóth Barbara a nevem. Tíz éve dolgozom pszichiáterként, ez idő során számos felnőtt pszichiátriai kórkép kezelésében tapasztalatot szereztem. Rezidens éveimet a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján töltöttem, majd a PM Flór Ferenc Kórház akut pszichiátriai osztályán folytattam a szakorvos képzést, jelenleg is itt dolgozom, szakorvosként. Ezzel párhuzamosan szakrendelőben akut ellátást folytattam, illetve idősek otthonában demencia miatt ápolt betegek pszichiátriai gondozását végzem.

Magánrendelésemen főképp pszichoterápiával való gyógyításra törekszem, azonban a páciens állapotától függően komplex, gyógyszeres terápiával kombinált kezelésnek is helye van.

Gyógyító munkám során elsődlegesen integratív szemléletű hipnoterápiát alkalmazok, melyben ötvöződik a katathym imaginatív pszichoterápia, én-állapot terápia, neuro-lingvisztikus programozás, sématerápiával, kognitív- és viselkedésterápiával, a tudatos jelenlét módszereivel, esetenként a pszichológiai szemléletű asztrológia nyújtotta lehetőségek bevonásával, személyre szabottan.

Hozzám legközelebb a módosult tudatállapotban történő gyógyítás áll. Ebben az ellazult állapotban, önmagunkba tekintve átdolgozható és meghaladhatóvá válnak a korai érzelmi hiányok, traumatikus élmények, az önmagunkról és a világról, a kapcsolatainkról, a jövőnkről alkotott hiedelmeink, melyek a tudattalanban rejlenek, a jelenben pedig tünetek, problémák, kapcsolati nehézségek, élethelyzeti elakadások formájában jelentkeznek.

Számomra a pszichoterápia a klienssel közösen járt út, melyen az együtt meghatározott célok elérése érdekében, kölcsönösen elkötelezetten haladunk. Öröm megtapasztalnom, ahogy a hozzám forduló testileg-lelkileg egészségesebbé, személyiségében teljesebbé válik.

Rendelésemre szorongásos panaszokkal, depressziós tünetekkel, a személyiség egészét érintő zavarokkal, érzelmi labilitással, alacsony önértékeléssel, önérvényesítési nehézségekkel küzdők jelentkezését várom, demencia irányú kivizsgálást is vállalok.

Módszereim:

Katathym Imaginatív Pszichoterápia (KIP):  az ülések alatt, az óra zömében, leggyakrabban ülő testhelyzetben egy ellazult testi állapotot hozunk létre. Ezen relaxáció során a tudatállapotunk is módosul, a figyelmünk saját belső valóságunk felé fordul, ekkor képzeletbeli képek előhívásával lehetővé válik a múltbeli, s most a jelenben problémákat, zavarokat előidéző események szimbolikus képek formájában, érzelmekkel kísért megjelenítése. Az ezekkel való következetes, célzott munka, a korai élményeink átdolgozása, meghaladása, valamint a mélylélektani alapokon nyugvó, a pszichoterápiás üléseket keretező beszélgetés a személyiség utólagos érését, gyógyulását teszi lehetővé.

Az én-állapot terápia  (ego state therapy, EST) során a mindnyájunkban ott lakozó, tüneteket előidézhető, maladaptívvá vált, egymással akár konfliktusban lévő, tudatunkból lehasított személyiségrészeinket vonjuk be a terápia folyamatába, párbeszédes formában.

Neuro Lingvisztikus programozás (NLP): ebben a módszerben a kívánt jövőbeli változások állnak a fókuszban, mentális folyamataink programozásával, eredményközpontúan.

Kognitív és viselkedés terápia, valamint sématerápia is szerepel a gyógyító/segítő módszereim közt.

 

 

 

 

 

 

Specializáció

 • szorongásos panaszok
 • depressziós tünetek
 • érzelmi labilitás
 • alacsony önértékelés
 • önérvényesítési nehézség

Kórházi háttér

 • 2009 - PM Flor Ferenc Kórház, Pszichiátriai Osztály,
 • 2017- Pest Megyei Egyesített Őszirózsa Szociális Intézmény, Pécel - Pszichiáter ambuláns ellátás

Tanulmányok

 • 2014- Integratív hipnoterapeuta képzés
 • 2013-2014 Fejlődéslélektan és pszichopatológia képzés
 • 2008-2012 VIKOTE CBT képzés
 • 2007-2012 Pszichiáter szakképzés
 • 2003-2007 Baktay Ervin Asztrológiai Intézet
 • 1997-2003 SE Általános Orvostudományi Kar

Vélemények

6 értékelés
2018. december
2018. november
a doktornő profi, több alkalommal jártam nála és nagyon pozitiv volt
2018. május
Nagyon jó szakembernek tartom, többféle módszerrel segíti a gyógyulást, ami hatásosnak bizonyul.
2018. március
A Doktornő profi szakember, mind emberileg mind szakmailag. A beszélgetések alatt nagyon figyelmes, érdeklődő, kérdéseivel a legjobb útra terel.
2018. február
A doktornő nagyon jó szakembernek bizonyult, többször voltam már nála, és egyre jobban érzem magam.
2017. december
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
 • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
 • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
 • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy keresztnév (ha szeretnéd) és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem a kezelőorvos, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!
Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése