Oldal kiválasztása

Szülészet, magánszülészet

 

Amikor megfogan pocakodban a nagybetűs CSODA, s tudatosodik benned, hogy hamarosan anyává válsz, a földöntúli boldogság mellett különféle praktikus dolgot is számításba kell venned, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen a szülés és az azt megelőző időszak.

cute healthy new born baby portrait in hospital

Orvosválasztás dilemmája

Talán a legelső és legfontosabb kérdés, amely megfogalmazódik benned, hogy kinél szüljél, ha eljön az idő. Hazánkban szabad orvosválasztás van, ami azt jelenti, legkésőbb a 4. hónapban kell szülészorvost fogadnod, feltéve, ha akarsz. Ugyanis az orvosválasztás nem kötelező eleme a szülésnek. Úgy is dönthetsz, hogy nem fogadsz szülésorvost, hanem az aktuális ügyeletes orvos segítségével hozod világra kisbabádat. Ha azok táborát erősíted, akik nem bíznak semmit a véletlenre, választhatod jelenlegi nőgyógyászodat, aki egyben szülészorvosod is lesz. Előnye, hogy már jól ismered és megbízol benne. Azonban nincs kőbe vésve, hogy nála kell szülnöd. Lehetőségeid tárháza igen széles, ám ehhez fontos tudni, pontosan milyen körülmények között kívánod átélni a szülés élményét.

Kívánságlista

Életed egyik legmeghatározóbb eseményéről van szó, ne restelld megfogalmazni, akár leírni magadnak, hol, hogyan és kinél akarsz szülni. Gondold végig, mi az, amit szeretnél, és mi az, amit ha lehet, akkor elkerülnél. Ne felejtsd el, ne csak orvost, hanem kórházat is körültekintően válassz.

Gyorsaság, alaposság, jó kommunikáció

A szülészet-nőgyógyászat kifejezetten olyan terület, ahol az orvos-páciens viszonynak a lehető legbizalomteljesebbnek kell lennie. Senki sem szereti magát futószalagon érezni, miközben vizsgálaton van. Kismamaként különösen fontos, hogy azt érezd, kitüntetett figyelmet kap saját és születendő gyermeked egészsége, ezért sokan magánszülészhez fordulnak. Így elkerülheted az órákig tartó várakozást, s otthonosabb körülmények között, sietség nélkül tudsz beszélgetni orvosoddal. A 21. század kismamájaként szerencsés helyzetben érezheted magad, hiszen egyre több minden szolgálja kényelmedet és egészségedet. Az internet különösen nagy segítséget jelenthet számodra, hiszen otthonról, pár kattintás eredményeként csemegézhetsz a számodra legszimpatikusabb orvosok között, sőt online időpontot is foglalhatsz hozzájuk. Így biztos lehetsz abban, hogy baba és mama a lehető legjobb kezekbe kerülnek.

Időpontot foglalok a szakrendelésre!

 

Népszerű nőgyógyászok – szülészet, magánszülészet még több népszerű orvos >

Tudtad…

 

…hogy Magyarországon minden kórházban lehetőség van arra, hogy a szülés során egy kísérő a kismamával legyen?

…hogy az epidurális érzéstelenítés során a fájdalomérzés a gerinci szakaszon teljesen kiesik, ám ez okozhatja a kitolási szak megnyúlását, mivel a vajúdó nem érzi megfelelően a tolófájásokat?

….hogy az alternatív szülőszobákban nem kötelező a fekvés, és számos, a vajúdás folyamatát könnyítő berendezés is a kismama rendelkezésére áll?

KERESSEN EGYRE BŐVÜLŐ ADATBÁZISUNKBAN:

 

Városok:                           Szakterületek:

Baja                                     Addiktológia
Balatonfüred                     Akupunktúra
Békéscsaba                        Allergológia
Budaörs                              Andrológia
Budapest                            Aneszteziológia
Cegléd                                 Audiológia
Debrecen                            Baleseti sebészet

További városok >            További szakterületek >