1 875 429 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Dr. Hermányi István -

Dr. Hermányi István

5.00 | 1 értékelés
Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Kezdetben, értve ezalatt a 7o-es éveket, tudományos érdeklődésem a kardiológiai és diabetológia között oszlott meg. Az első diabetológiai vonatkozású cikkem (Hyperglykaemiával járó, ketoacidosis nélküli diabeteses coma esete) valóban a kórkép első leír...

Tovább olvasom
Időpontot foglalok másik magánorvoshoz
Dr. Hermányi István -

Dr. Hermányi István

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Kezdetben, értve ezalatt a 7o-es éveket, tudományos érdeklődésem a kardiológiai és diabetológia között oszlott meg. Az első diabetológiai vonatkozású cikkem (Hyperglykaemiával járó, ketoacidosis nélküli diabeteses coma esete) valóban a kórkép első leírói közé léptetett és végleg eldöntötte tudományos irányultságomat. l...

Tovább olvasom
Időpontot foglalok másik magánorvoshoz

Részletes adatok

Bemutatkozás

Kezdetben, értve ezalatt a 7o-es éveket, tudományos érdeklődésem a kardiológiai és diabetológia között oszlott meg. Az első diabetológiai vonatkozású cikkem (Hyperglykaemiával járó, ketoacidosis nélküli diabeteses coma esete) valóban a kórkép első leírói közé léptetett és végleg eldöntötte tudományos irányultságomat. l985-től a SOTE I.sz Belklinika diabetes munkacsoportjába kerültem, ahol az akkor igen korszerűnek számító mesterséges endokrin hasnyálmirigy működtetését tanulhattam meg, majd az inzulinpumpákkal végzett kezelésekben is részt vettem. Munkacsoportunk támogatásával a torontói Sick Children Hospital Biochemical Research Division vezetője, Albisser professzor mellett l986 és l987-ben közel féléves tanulmányúton vehettem részt. Itt újabb készülékkel, az inzulinadagoló célszámítógéppel ismerkedhettem meg, melyből az első példányokat hozhattam haza. Mindezen ismeretek birtokában „ Az inzulinkezelés elektromechanikakészülékekkel” megírtam kandidátusi disszertációmat. 1990-ben az orvostudomány kandidátusa lettem. Munkahelyemen (Erzsébet Kórház, majd jogutódjaként a Péterfy Kórház) 1994-től osztályvezető főorvosként dolgoztam. Osztályunk profilja a diabetes volt. A VI. kerület cukorbetegeinek reprezentatív felmérését több alkalommal elvégeztük (Erzsébet Tanulmány) . Adataink arra utaltak, hogy a cukorbetegek kezelésének egyik sarkalatos problémája a megkésett inzulinkezelés. ezért kerestük az inzulinra állítás ,majd az inzulinkezelés legeredményesebb formáját. 2004-ben a Magyar Diabetes Társaság az Elektronika 77 Kft-vel pályázatot hirdetett, melyen az említett témák számítógépes megoldásához támogatást nyertünk . A kezelési software elkészült, alkalmazása a jövő lehetősége. Ugyancsak az epidemiológiai adataink mutattak rá a cukorbetegeken gyakori dyslipiodaemiára, kezelésük hiányosságaira. Lipidológiai képesítésem megszerzése után osztályunk lipidológiai regionalis centrum lett. Tevékenységem döntően a vérzsírok szérum szintjének napi változását, a zsírterhelés hatását célozta. A metabolikus X syndroma fő elemével, az obesitással is foglalkozom, az obesitás kezeléséről tanulmányt írtam. Jelenleg a Péterfy Kórházban az ún. Metabolikus Pont gyűjtőnéven belül szereplő ambulancián a lipid-diabetes részleg munkájában veszek részt. Tudományos munkáimat 67 kongresszusi előadás- és cikk-ben , valamint egy könyvrészletben publikáltam.

Kórházi háttér

 • 2010 Péterfy Kórház, Diabétesz-Lipid Ambulancia

Tanulmányok

 • 1962–1968 Semmelweis OTE Általános Orvosi Kar
 • 1968 Általános Orvosi Diploma
 • 1973 Belbetegségekből szakvizsga
 • 1990 Az orvostudomány kanditátusa
 • 1996 A Magyar DiabetesTársaság diabetológusa
 • 2002 A Magyar Atherosclerosis Társaság lipidológusa

Tagságok

 • Magyar Diabetes Társaság
 • Magyar Belgyógyász Társaság
 • Magyar Atherosclerosis Társaság
 • Magyar Kardiológiai Társaság
 • Európai Diabetes Társaság ( EASD )
 • EASD Epidemiológiai Study Group
 • Német Diabetes Társaság
 • Táplálkozástudományi Társaság

Vélemények

5 az 5-ből
5 csillag
100 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége 5
Megfelelő volt a tájékoztatásod? 5
Megfelelő volt az ellátásod? 5

Részletes vélemények

Ildikó
2020. május
Figyelmes, empatikus nagy tudású doktor.
-
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
 • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
 • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
 • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy általad megadott név és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem mi, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!

Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése