4 240 485 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért

Menstruációs naptár

A menstruációs naptár segítséget nyújt a peteérés, azaz ovuláció idejének meghatározásához, általa tudjuk meg, mely időszakban van legnagyobb esély a teherbeesésre.

A menzesz naptárban meg kell adni a menstruáció első napját, valamint a menstruációs ciklus hosszát. A ciklus időtartama általában 28 nap, mely a vérzés első napjától a következő menstruáció első napjáig eltelt napok számát jelenti. A menstruációs ciklus hossza egyénenként eltérő lehet, többnyire 27 -30 naponként jelentkezik a vérzés.

Az adatok megadásával kiszámíthatóak a menstruációs napok, a peteérés napjai, a termékenység időszaka, valamint a pete beágyazódásának lehetséges napja. Ezen kívül a naptár megadja, hogy mely napokon ajánlott a vizelet és vérvétel alapú terhességi tesztet elvégeztetni.

Amennyiben még nincs választott nőgyógyászod, az alábbi oldalon tájékozódhatsz a legtapasztaltabb nőgyógyász szakorvosokról:

https://foglaljorvost.hu/nogyogyasz/

Mikor fordulj szülész-nőgyógyászhoz?

Egyre többen tudják és vallják, hogy az egészséges élet(mód) alapja, hogy rendszeresen felkeresed a nőgyógyászod. Érdemes már kamaszkorban megszokni ezt az alapból kellemetlen érzéseket keltő közeget, mivel a nők életét alapvetően meghatározza, járnak-e nőgyógyászhoz, vagy sem. Bizonyos kor felett fontos a tudatos fogamzásgátlás, valamint a szexuális úton terjedő fertőzések folyamatos szűrése. Később a családtervezésben, a magzat egészséges nevelkedésében, a sikeres szülésben van nagy szerepe a nőgyógyásznak. A változókor idején (ötven év felett) pedig a menopauza tüneteinek enyhítésében segíthet a szakorvos. Emellett fontos a nőgyógyászati rákszűrés (méhnyakrák és mellrák) is – a betegség sikeres kezelésében nagy szerepe van annak, hogy idejében fedezik-e fel.

Foglalj időpontot megbízható nőgyógyászhoz!
maganorvosok
Több mint 2000 magánorvosunk, több mint 120 szakterületen csak rád vár!
velemenyek
Korábbi páciensek 250 000 valós véleménye segít a döntésben!
idopont
Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb időpontot vagy orvost és foglalj pár kattintással!