2 381 610 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Egyre több ember választja a magánellátást az állami kórházak helyett

 
A magánegészségügyi szolgáltatók megjelenése óta évről-évre izgalmas kérdés, hogy vajon a magyar lakosság mennyire bízik a nem állami intézményekben dolgozó orvosokban, és egyáltalán mennyire hajlandóak áldozni a magánpraxisok szolgáltatásaiért. A felmérések eredményeit nézve elmondható, hogy a bizalom nem csak, hogy megvan, de már át is billent a magánszolgáltatók javára.

 
Évről-évre megrendezi az Év Magánrendelője szavazást a HáziPatika.com internetes portál. A közönség elismerése mellett természetesen nemcsak azért fontos a szavazás eredménye, mert kiderül, hogy ki a legszimpatikusabb magánorvos az országban. A portálnak köszönhetően több olyan kérdést is tisztázni lehet ilyenkor, amelyek amúgy nem is biztos, hogy terítékre kerülnének.

 
Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy mennyire bíznak meg a magyarok a magánegészségügyben, fontos egyáltalán megvizsgálnunk azt is, hogy mennyire bíznak úgy en bloc az egészségügyben a betegek. A válaszok alapján erről sajnos lesújtó képet kapunk, a magyarok 69%-a ugyanis csak akkor fordul orvoshoz, ha már igazán nagy a baj. Ez sok esetben olyan szövődmények kialakulását teszi lehetővé, ahonnan már nincs visszaút, vagy csak komoly egészségkárosodás, sokáig elhúzódó gyógyulási folyamat árán van esély az egészség visszanyerésére.


Ez persze nincs véletlenül. A válaszadók 70%-a nyilatkozott úgy, hogy az állami intézményekkel szemben prekoncepciói vannak, hiszen volt már azokkal kapcsolatban negatív élménye. A fő problémát legtöbben az alapvető higiénia hiányára vezették vissza, de sajnos 35% tapasztalta úgy, hogy nem volt elég orvos a betegek ellátására.

 
A magánkézben lévő intézmények és az állami egészségközpontok összehasonlítása során a szakma számára talán legfontosabb tanulság, hogy szinte minden szempontot figyelembe véve a magánegészségügyi intézményeket találták jobbnak a betegek. Higiénia, megbízhatóság, vagy a szakmai hozzáértés és a segítőkészség – ezek mind olyan szempontok, amelyekre rákérdezve jobban vizsgáztak a magánintézmények, mint az állami kórházak.