4 306 341 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért

Terhességi kalkulátor

A terhességi kalkulátorral kiszámítható a teherbeesés ideje, valamint a szülés várható időpontja is. 

Az adat meghatározásához meg kell adni az utolsó menstruáció időpontját, illetve a menstruációs ciklus hosszát. A ciklus hossza a menstruáció első napjától a következő vérzés első napjáig eltelt napok száma, ami általában 28 napot jelent, de egyénenként eltérő is lehet.

A várandósság 40 hét, azaz 280 nap. Amennyiben a fogantatás pontos ideje ismert, akkor a terhesség időtartamát 38 hétben adjuk meg. A menstruáció első napjának ismerete biztos információ a szülés várható időpontjának megadásához, ugyanis a menzesz első napját követő két hétben történik a peteérés.

A peteérés, azaz az ovuláció ideje egy nap, a termékenység a peteérés napjaiban teljesedik ki.

Az adatok megadásával a kalkulátor kiszámítja, hogy hányadik hétben van a kismama, így könnyen megtudható, hogy mikor érkezik az új családtag.

Amennyiben még nem találtad meg a várandósságod gondozásához a megfelelő orvost, az alábbi oldalon tájékozódhatsz a legjobb szülész-nőgyógyász orvosokról:

https://foglaljorvost.hu/nogyogyasz/

Mikor fordulj szülész-nőgyógyászhoz?

Egyre többen tudják és vallják, hogy az egészséges élet(mód) alapja, hogy rendszeresen felkeresed a nőgyógyászod. Érdemes már kamaszkorban megszokni ezt az alapból kellemetlen érzéseket keltő közeget, mivel a nők életét alapvetően meghatározza, járnak-e nőgyógyászhoz, vagy sem. Bizonyos kor felett fontos a tudatos fogamzásgátlás, valamint a szexuális úton terjedő fertőzések folyamatos szűrése. Később a családtervezésben, a magzat egészséges nevelkedésében, a sikeres szülésben van nagy szerepe a nőgyógyásznak. A változókor idején (ötven év felett) pedig a menopauza tüneteinek enyhítésében segíthet a szakorvos. Emellett fontos a nőgyógyászati rákszűrés (méhnyakrák és mellrák) is – a betegség sikeres kezelésében nagy szerepe van annak, hogy idejében fedezik-e fel.

Foglalj időpontot megbízható nőgyógyászhoz!
maganorvosok
Több mint 2000 magánorvosunk, több mint 120 szakterületen csak rád vár!
velemenyek
Korábbi páciensek 250 000 valós véleménye segít a döntésben!
idopont
Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb időpontot vagy orvost és foglalj pár kattintással!