757 416 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Dr. Burián András - Fül-orr-gégész

Dr. Burián András

Beszélt nyelvek: angol, magyar
Bemutatkozás

Az orvos-beteg találkozások leggyakrabban fül-orr-gégészeti panaszok miatt történnek. Területünk több érzékszerv panaszait is felöleli: a hallás, szaglás mellett az ízérzés csökkenésével is fül-orr-gégész szakorvos foglalkozik. Ezen felül az egyensúly...

Specializáció

foniátria

Tanulmányok

 • 2003-2009 Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Általános Orvos Szak
 • 2014.11.03. Fül-orr-gégészet szakvizsga...

Tovább olvasom
Harmony Medical Center
7621 Pécs, Tímár utca 2.

Időpont foglalás az orvoshoz

felk Foglaláshoz kattintson az időpontra
Pécs, Tímár utca 2.
Ár
Adatok frissítése...

Részletes adatok

Bemutatkozás

Az orvos-beteg találkozások leggyakrabban fül-orr-gégészeti panaszok miatt történnek.

Területünk több érzékszerv panaszait is felöleli: a hallás, szaglás mellett az ízérzés csökkenésével is fül-orr-gégész szakorvos foglalkozik. Ezen felül az egyensúly problémák, szédülések kivizsgálásának is sarkalatos pontja a fül-orr-gégészeti szakvizsgálat, tekintve, hogy a szédüléses állapotok jelentős részének hátterében a belső fül megbetegedései állnak. A gyakori panasznak számító rekedtség, nyelési nehezítettség, nyelési fájdalom, gombócérzés, elhúzódó köhögés hátterében mind egyszerűen orvosolható problémák (gyomorsavas panaszok, hátracsorgó orrváladék okozta irritáció), mind súlyos állapotok (pl. a gége, garat, szájüreg daganatos megbetegedései) megbújhatnak.

Ezen panaszok hátterében rejtőző elváltozások időben történő felismerése rendkívül fontos, a koponyaalap illetve a mellűr határterületi elhelyezkedése miatt akár életmentő is lehet.

Rendelésemen a szintén gyakori panasznak számító nagyothallás kivizsgálásában is állok betegeink rendelkezésére. A halláscsökkenések rehabilitációja jelenleg már olyan fejlett, hogy szinte minden típusú és fokú nagyothallás orvosolható.

A fej-nyaki régió duzzanatainak (nyaki cysták, pajzsmirigy eredetű daganatok, rosszindulatú nyaki áttétek) diagnosztikája, szükség szerinti műtéti ellátása is a fül-orr-gégészet megoldandó feladatai közé tartozik. A kifejezett féloldali könnyezéssel járó könnycsatorna elzáródások jelentős részének megoldása szintén a fül-orr-gégegyógyászat hatáskörébe tartozó feladat.

A fenti rövid áttekintésből látható, hogy szakmánk a betegségek rendkívül széles spektrumát öleli fel. Ezen elváltozások jelentős része szabad szemmel nem látható vagy nehezen áttekinthető helyeken helyezkedik el (pl. orrüreg hátsó része, orrgarat, gége), emiatt sokszor csak endoszkópos vizsgálattal fedezhetők fel, mely endoszkópos vizsgálatok manapság a rutin diagnosztika elengedhetetlen részét kell, hogy képezzék. Magánrendelésemen a legmodernebb endoszkópokkal van felszerelve, a fül vizsgálata pedig minden esetben nagy nagyítást, részletgazdag áttekintést biztosító korszerű operációs mikroszkóppal történik.

 

 

Specializáció

 • foniátria

Kórházi háttér

 • Harmony Medical Center
 • 7621, Pécs, Tímár utca 2.

Tanulmányok

 • 2003-2009 Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Általános Orvos Szak
 • 2014.11.03. Fül-orr-gégészet szakvizsga
 • Szakmai utak:
 • Universitair Medisch Centrum Groningen Keel-, Neus-, en Orheelkunde (2 hetes fej-nyaksebészeti gyakorlat, Groningen, Hollandia, 2012) Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf Klinik und Poliklinik für Hals-, Nasen- und Ohrenheilkunde (3 hetes fej-nyaksebészeti gyakorlat, Hamburg, Németország, 2014)
 • Konferenciák, kurzusok:
 • Endoszkópos orrmelléküreg-sebészet - alapelvek és haladó technikák (Pécs, 2010) XLI-XLIV. Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének Kongresszusa XV-XVIII. Nemzetközi Orrplasztikai és Arcesztétikai Sebészeti Kurzus (Pécs, 2010-2013) XVII-XX. Fülészeti és Koponyaalapi Microchirurgiai Kurzus (Pécs, 2010-2012) Laryngectomiát követő teljeskörű beszéd, szaglás és pulmonáris rehabilitáció (Pécs, 2011) International Workshop „Phonosurgery & Functional Laryngology (Würzburg, Németország, 2012) Brainlab ENT Symposium (München, Németország, 2012) Gége és trachea sebészete, laser alkalmazása a gége- és garatsebészetben (Budapest, 2012) Rádiófrekvenciás fül-orr-gégészeti beavatkozások (Pécs, 2012) Mikrochirurgie Hrtanu (Ostrava, Csehország, 2013) 125 Jahre HNO-Klinik Tübingen - Kompetenz seit 1888 (fülsebészeti kurzus, Tübingen, Németország, 2013) 11th Annual Middle East Update in Otolaryngology Conference (Dubai, Egyesült Arab Emirátusok, 2014) ORL Dissection Ear and Temporal Bone Surgery (Brno, Csehország, 2014) Update Skills in Head and Neck Surgery and Oncology (Lipcse, Németország, 2015) Seminar in Otolaryngology, Open Medical Institute (Salzburg, Ausztria, 2015) 3rd Congress of European ORL-HNS 2015 (Prága, Csehország, 2015) ORL Dissection Course Nose And Paranasal Sinus Surgery (Brno, Csehország, 2015) Endoscopos műtéti technikák a rhinobasis sebészetében, az orrplasztikában és szájsebészeti határterületeken (Budapest, 2015) International Intraoperative Neuromonitoring in Thyroid Surgery (Lipcse, Németország, 2016) Szegedi Rinológiai Napok (Szeged, 2016) ORL Dissection Ear and Temporal Bone Surgery (Brno, Csehország, 2016) A nyálmirigysebészet elméleti és gyakorlati kérdései (Budapest, 2017) International Workshop Phonosurgery & Functional Laryngology 2018 - Laryngeal Preparation & EMG-Course (Würzburg, Németország, 2018)
 • MedPÉCS 2018 – Medical Conference for PhD Students and Experts of Clinical Sciences (Pécs, 2018)
 • A Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság 2018. évi Konferenciája (Budapest, 2018)
 • Pécsi Sziklacsont Kurzus (Pécs, 2019)
 • Akut veseelégtelenséghez vezető nyaki terime este
 • (Tanulságos Esetek Fóruma, PTE-ÁOK, Pécs, 2019)

Tagságok

 • Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete
 • Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság

Vélemények

22 értékelés
2020. február
2019. október
2019. augusztus
Rendkívül közvetlen, barátságos hangnem, valamint nagyon nagyfokú szakmai tudás és segíteni akarás.
2019. augusztus
2019. augusztus
A kedves, türelmes, segítőkész hozzáállás.
Nem volt.
2019. július
Figyelem, udvariasság.
2019. július
Hozzáállás. Segítségnyújtás maximálisan.
Nem volt.
2019. június
2019. március
2019. február
Határozott, alapos volt a doktor úr. Sokféle vizsgálatot elvégzett. Türelmes volt, amikor kicsit kellemetlen volt a vizsgálat. Lehetett tőle kérdezni, természetesen viselkedett, de nem volt művies.
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
 • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
 • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
 • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy keresztnév (ha szeretnéd) és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem a kezelőorvos, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!
Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése