1 696 068 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Dr. Fejes Melinda - Gyermekneurológus

Dr. Fejes Melinda

4.50 | 10 értékelés
Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Miért lettem gyermekgyógyász? Nagyon korán eldöntöttem, hogy gyógyítani akarok, de a gyermekektől féltem. Féltem attól, hogy sírnak, hogy kicsik, hogy nem tudok injekciót adni nekik, mert sajnálom őket. Az első nagy élményem újszülöttekkel az volt, a...

Tovább olvasom
Dr. Fejes Melinda - Gyermekneurológus

Dr. Fejes Melinda

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Miért lettem gyermekgyógyász? Nagyon korán eldöntöttem, hogy gyógyítani akarok, de a gyermekektől féltem. Féltem attól, hogy sírnak, hogy kicsik, hogy nem tudok injekciót adni nekik, mert sajnálom őket. Az első nagy élményem újszülöttekkel az volt, amikor egyetem előtt egy újszülött osztályon dolgoztam és a kolléganő...

Tovább olvasom
KRIO Intézet
1026 Budapest, II. kerület, Kelemen László utca 12. (Törökvész)

Időpont foglalás az orvosokhoz

IDŐPONT
Kedvezményes időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*
Szakterület és szolgáltatás
IDŐPONT
Kedvezményes időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*

Részletes adatok

Bemutatkozás

Miért lettem gyermekgyógyász?

Nagyon korán eldöntöttem, hogy gyógyítani akarok, de a gyermekektől féltem. Féltem attól, hogy sírnak, hogy kicsik, hogy nem tudok injekciót adni nekik, mert sajnálom őket.

Az első nagy élményem újszülöttekkel az volt, amikor egyetem előtt egy újszülött osztályon dolgoztam és a kolléganő megmutatta, hogy ezek a kicsik járnak. A baba hónaljánál vezetve végig gyalogolt a pólyázón.

A következő ilyen élményem a második év sikeres befejezése után ért, amikor az édesanyámtól jutalmul megkaptam Katona Zoltán professzor Az öntudat ébredése könyvét. Megkérdeztem, miért vette meg? A válasz az volt, hogy aranyos kisbabák vannak benne. Ekkor olvastam először az elemi mozgásmintákról.

Az egyetem végére kiderült, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Első orvosi munkahelyem a Miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt. Egy kolléganőm foglalkozott a koraszülöttek utóvizsgálatával, neurohabilitációs kezelésével. Megengedte, hogy nézzem a munkáját, majd később segíthettem is. A gyermekgyógyászati szakvizsga után egyedül is rendeltem és egy-két éven belül szinte mindennap megfordultam a rendelőben. Feltűnt, hogy milyen sok koraszülött és érett újszülött mozgásfejlődése tér el a várhatótól kisebb - nagyobb mértékben. Szerettem volna rálátni, ezért neki álltam a kórlapok és az ambuláns vizsgálatok között keresgélni. Kiderült, hogy kb. 8000 szülésből 500-600 babának van valamiféle eltérése az első év folyamán, de maradandó mozgássérülés csak kb. évi 20 esetben alakul ki.

A munkám kapcsán többször jártam gyakorlaton a Fejlődésneurológiai Intézetben, ahol szemléletbeli és gyakorlati tudást egyaránt kaptam. Rájöttem, hogy a gyermekgyógyászat és a neonatológia nem elég az utógondozáshoz, két kisgyerek mellett az egész család és az akkori osztályvezető főorvos támogatásával, belevágtam a gyermekneurológiai képzésbe.

A neurológián belül elsősorban újszülöttneurológiával és utógondozással foglalkozom. A táplálkozás, testi fejlődés, az érzékszervi és mozgásfejlődés, a beszéd, a viselkedés, kötődés kialakulása hosszú távon befolyásolja az egyén életét. Nem mindegy mikor és milyen fejlesztő eljárásokat kap meg a gyermek.

A rendelésen olyan problémákkal is szeretnék foglalkozni, amelyek nem férnek bele egy kórházi rendelésbe pl. a sírás kezelése, komplex állapot felmérés.

Milyen problémákkal lehet hozzá fordulni?

• A rendelés a hagyományos neurológiai vizsgálatok mellett segítséget nyújthat az újszülött-, csecsemősírás okainak felderítésében. A nyugalmat nyújtó otthoni ellátás tanítása a szülői kötődés elősegítésére is hasznos, így a kiegyensúlyozott fejlődés is biztosabb.
• A gyermekek testi fejlődése kihat a magatartásra. A táplálás, testi paraméterek ellenőrzése, a kornak megfelelő táplálék alkalmazása, csecsemőkorban elsősorban a szoptatás segítése jelentősen javítja a gyermek és édesanyja hangulatát, befolyásolja az alvási mintáját.
• A komplex vizsgálatot azoknak ajánljuk, akik úgy érzik bizonyos területeken nem teljesít egyenletesen gyermekük, de a kötelező szűréseken nem jeleztek eltérést. Esetleg van olyan eltérése a gyermeknek, amit fejleszteni kell, de a hivatalos szakértői vizsgálat időpontja távoli és szeretnének legalább tájékozódni arról, hogy addig is milyen részképességekkel kellene foglalkozni.

Tanulmányok

  • 2000 - Gyermekneurológia Szakvizsga
  • 1996 - Neonatológia szakvizsga
  • 1987 - Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvos
  • 1991 - Csecsemő-gyermekgyógyászat

Tagságok

  • Magyar Gyermekorvos Társaság
  • Magyar Gyermekneurológiai Társaság

Vélemények

4.5 az 5-ből
5 csillag
80 %
4 csillag
10 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
10 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége 4.5
Megfelelő volt a tájékoztatásod? 4.4
Megfelelő volt az ellátásod? 4.6

Részletes vélemények

Viktória
2021. január
Nagyon figyelmes, kedves és empatikus volt a doktornő. Nagyon jó szakember, mindenre odafigyelt, gondos, alapos ellátást kaptunk, legközelebb is hozzá megyünk.
Kinga
2021. január
A doktornő professzionális és empatikus hozzáállása nagyon tetszett. Minden kérdésemre türelmesen és részletesen válaszolt. Szívből ajánlom mindenkinek!
Anna
2021. január
A doktornő nagyon kedves volt velünk, szülőkkel és a kisfiunkkal is. Sok hasznos tanácsot kaptunk tőle!
Csilla
2021. január
A felmerülő kérdésinkre megkaptuk a válaszokat, doktronő megnyugtató volt, és nagyon felkészült.
János
2021. január
Kedves, türelmes és figyelmes volt a doktornő!
Faragó család
2020. december
A doktornő minden kérdésünkre türelmesen válaszolt. Nagyon kedves és empatikus volt.
Anonym (regisztrált felhasználó)
2020. november
Esetleges gyógymód lehetősége
Nem volt teljesen világos a tájékoztatás, a kísérleti terápiát illetően.
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
  • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
  • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
  • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy általad megadott név és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem mi, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!

Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése