4 239 003 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Főző Brigitta - Mentálhigiénés szakember

Főző Brigitta

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Főző Brigitta mentálhigiénés szakember magánrendelése. Lehetőség van online konzultációra az ország egész területéről, külföldről valamint személyesen Kecskeméten. Kecskeméten élek és dolgozom. Több mint 10 éve foglalkozom szenvedélybetegekkel és csal...

Tovább olvasom
Főző Brigitta - Mentálhigiénés szakember

Főző Brigitta

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Főző Brigitta mentálhigiénés szakember magánrendelése. Lehetőség van online konzultációra az ország egész területéről, külföldről valamint személyesen Kecskeméten. Kecskeméten élek és dolgozom. Több mint 10 éve foglalkozom szenvedélybetegekkel és családtagjaikkal, konfliktuskezeléssel és autogén tréninggel. 20 éve vez...

Tovább olvasom
Főző Brigitta (Kecskeméti-Mentál) – magánrendelés
6000 Kecskemét, Klapka utca 9 – 11. 2. emelet 214-es ajtó

Időpont foglalás az orvosokhoz

Kedvezményes “narancssárga” időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*
Szakterület és szolgáltatás
Kedvezményes “narancssárga” időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*

Részletes adatok

Bemutatkozás

Főző Brigitta mentálhigiénés szakember magánrendelése. 
Lehetőség van online konzultációra az ország egész területéről, külföldről valamint személyesen Kecskeméten. 

Kecskeméten élek és dolgozom. Több mint 10 éve foglalkozom szenvedélybetegekkel és családtagjaikkal, konfliktuskezeléssel és autogén tréninggel. 20 éve vezetek csoportokat, ahol központi szerepet kap az erőszakmentes kommunikáció és az önismeret. 2020-tól vezetem Kecskeméten, a szenvedélybeteg szülők felnőtt gyermekeinek szóló tematikus csoportot, ami országos szinten AAP (Apa, Anya, Pia) elnevezéssel szerveződik.

Számomra az emberekkel való találkozás (konzultáció) azért is izgalmas, mert kölcsönösen hatunk egymásra. Az elmúlt évek alatt, a legtöbbet a klienseimtől tanultam, a családom és a tanáraim mellett. Tanultam a 12 éves kiskamasztól a 80 éves időskorú hölgyig bezárólag.

A függő klienseimet és hozzátartozóikat, szenvedélybeteg segítőként kísérem a felépülés útján, egyéni vagy párkonzultáció keretei között. Fontosnak tartom, hogy beszélgetéseink középpontjában az ember álljon és ne a betegsége. Természetesen a konzultációkon szó esik a függőségről, a felépülésről, a visszaesés jeleiről és számos olyan dologról, amely speciálisan a szenvedélybeteg helyzetről szól, de leginkább arról beszélgetünk, hogy az „itt és mostban” miként tud jelen lenni, mit érez, mi az, ami foglalkoztatja. Legyen szó a legegyszerűbb történésektől a legbonyolultabb emberi kapcsolatokig. És, hogy kinek mi a „legegyszerűbb”és a „legbonyolultabb”, az a beszélgetések során derül ki.

2005 óta tartok erőszakmentes kommunikációs tréningeket. Mit is jelent számomra az erőszakmentes kommunikáció? Talán a legfontosabbat, ami ahhoz kell, hogy jól tudjak kapcsolódni a másik emberhez, emberek csoportjához és hogy biztonságban érezzem magam a világban.  Nem születtem ezzel a tudással, nem volt benne a zsebemben, bár mennyivel könnyebb lett volna az életem. Örömmel tudatom, hogy megtanulható és készség szintjén elsajátítható.

A tréningeket kiscsoportos valamint egyéni konzultáció keretei között tartom. Mindkét formát nagyon szeretem. A csoportnak az az előnye, hogy több ember tudása, élettapasztalata adódik össze és egymást segítő közösséggé válhatnak a résztvevők. Megtapasztalhatják a „nem vagyok egyedül” érzését.   Az egyéni konzultáció pedig mélyebb intimitást biztosíthat a kliensek számára. Igazából mindkét forma Tőlünk, a résztvevőktől lesz elmélyült. Annyit tudunk kivenni belőle, amennyit beleteszünk.

2006-ban találkoztam először a mediációval és elvégeztem az alapképzést, majd párkapcsolati, családi mediációra szakosodtam.  Abban az időszakban, amikor a mediációról beszéltünk valakinek, mint alternatív konfliktuskezelési technikáról, sokszor visszakérdeztek, hogy „Milyen meditációról van szó?” Ezek sokszor vicces helyzetek voltak, mind a számomra és mind a klienseim számára. Amikor a meditációról a megnyugvásra, lelki békére asszociálok, ezek egyáltalán nem állnak távol a mediációtól sem. Hisz ez a célunk… a konfliktusainkat úgy rendezni, hogy egyikünk se jöjjön ki vesztesként, hanem a felek megtalálják azokat a megoldásokat melyek kölcsönösen jók a számukra.

Szeretettel várom a jelentkezését!


Specializáció

 • - Szenvedélybetegek, hozzátartozók, szenvedélybeteg szülők felnőtt gyermekeinek segítése
 • - Konfliktuskezelés (erőszakmentes, hatékony kommunikáció a kapcsolatainkban)
 • - Stresszkezelés, szorongás, alvásproblémák kezelése (autogén relaxációs tréning)
 • - Mentálhigiénés segítő beszélgetések
 • - Kecskeméti AAP (Apa, Anya, Pia) csoport vezetése

Tanulmányok

 • Mentálhigiénés szakember (Károli Gáspár Református Egyetem)
 • Autogén relaxációs gyakorlatvezető (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
 • AAP (Apa, Anya, Pia) csoportvezető (Fogadó Pszichoszociális Szolgálat)
 • Közösségi addiktológia képzés (Ébredések Alapítvány)
 • Gordon Instruktor (Gordon Iskola Egyesület)
 • Közvetítő, mediátor (Lege Artis Mediációs Központ, Umathum Mediátor Akadémia)

Tagságok

 • Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

Főző Brigitta vélemények

0 az 5-ből
5 csillag
0 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége -
Megfelelő volt a tájékoztatásod? -
Megfelelő volt az ellátásod? -