1 774 695 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Lakatos Réka - Ultrahangos szakember

Lakatos Réka

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Lakatos Réka vagyok, szülésznő és szülészeti-nőgyógyászati szonográfus. Jelenleg az Uránia Medical Center mellett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban is dolgozom, ahol Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályon és Ultrahang laborban tevékenykedem. Váro...

Tovább olvasom
Lakatos Réka - Ultrahangos szakember

Lakatos Réka

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Lakatos Réka vagyok, szülésznő és szülészeti-nőgyógyászati szonográfus. Jelenleg az Uránia Medical Center mellett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban is dolgozom, ahol Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályon és Ultrahang laborban tevékenykedem. Várok szeretttel minden kismamát 3D, 4D, illetve 5D ultrahgra. A vizsgál...

Tovább olvasom
Uránia Medical Center
1088 Budapest, VIII. kerület, Rákóczi út 19. 1. emelet 9. 88-as kapucsengő (Palotanegyed)

Időpont foglalás az orvosokhoz

IDŐPONT
Kedvezményes időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*
Szakterület és szolgáltatás
IDŐPONT
Kedvezményes időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*

Részletes adatok

Bemutatkozás

Lakatos Réka vagyok, szülésznő és szülészeti-nőgyógyászati szonográfus. Jelenleg az Uránia Medical Center mellett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban is dolgozom, ahol Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályon és Ultrahang laborban tevékenykedem.

Várok szeretttel minden kismamát 3D, 4D, illetve 5D ultrahgra. A vizsgálatot már a 20. terhességi héttől is el lehet végezni, egészen a 35. hétig, de a babamozizás a legideálisabb a 25-30. hetek között, mert ilyenkor a magzatvíz mennyisége és a magzat méretei is kedvezőbbek a "nézelődéshez".

A vizsgálatok 30 percig tartanak. Először két dimmenzióban (2D) a magzat általános állapotát, méhen belüli helyzetét, valamint a biometriai paramétereit mérjük meg (ez megfelel egy általános szűrővizsgálat menetének). Az általános állapot vizsgálatánál megfigyeljük a lepény elhelyezkedését és a magzatvíz mennyiségét. A biometria a koponya átmérő (BPD), a koponya körfogat (HC),  a haskörfogat (AC) és a combcsont (FL), esetenként felkarcsont (HL) mérését jelenti, melyből az ultrahang készülés segítségével megbecsülhető a magzat súlya. Ezután indulhat a látványos rész, a babamozi! Ilyenkor különböző ultrahang képalkotási technikák segítségével leképezzük a magzat arcát és egyéb testrészetit, például kézfej stb.

Mit is jelentenek a D-k? Mi közöttük a különbség?
                3D: x,y,z tengelyen érzékelt pontokból térbeli alakzatot formáló 3D-s képet kaphatunk
                4D: az előbb említett 3D bővülése mozgóképpel, tehát a kimerevített kép helyett videófelvétel készíthető a magzatról
                5D: Realistic View technikával a magzat élethűbb ábrázolása (megvilágítás, színezés, árnyalás)

A babamozi során a teljes vizsgálat egy monitor képernyőjén végigkövethető a kismama (és párja) számára. A nézelődő minimális késéssel, szinte élőben léthatja kisbabáját. Természetesen az alkalom végén a szűrővizsgálatról lelet készül, valamint pendrive-on átadjuk a babamozi alatt készült összes képi és videó anyagot, amelyet HD minőségben akár otthonában is újranézhet. Szeretnénk, ha ez emlékezetes élmény maradna a családok számára, így a várjuk szeretttel az édesapákat is a babamozira.

Gyakran felmerül a kérdés: Vajon nem árt a vizsgálat a kisbabám egészségének?
A magzat ugyan észleli a vizsgálat tényét, de ez nem zavaró számukra. Szeretném megnyugtatni Önöket, számos tanulmány készült arról, hogy a korábbban említett terhességi hetekben 30 percnyi ultrahang behatás nem káros a magzat egészségére. Ez az idő elég a szűrővizsgálat kivitelezésére és arra, hogy kellemes élményt nyújtsunk a babamozizásra.

(A babamozi minőségét befolyásolhatja: a vastagabb anyai hasfal, valamint a magzat pillanatnyilag nem ideális fekvése. Ilyen esetekben, a készült felvételek után felelősséget nem tudunk vállalni. Ikrek esetén dupla időintervallumot kell foglalni.)

Specializáció

  • Szülészeti-nőgyógyászati szonográfia
  • Babamozi

Kórházi háttér

  • Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

Vélemények

0 az 5-ből
5 csillag
0 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége -
Megfelelő volt a tájékoztatásod? -
Megfelelő volt az ellátásod? -
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
  • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
  • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
  • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy általad megadott név és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem mi, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!

Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése