2 781 276 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Ultrahang diagnosztika - Moszkva tér Medical Center - Ultrahangos szakorvos, Nőgyógyász

Ultrahang diagnosztika - Moszkva tér Medical Center

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Egészségügyi központunkban a legmodernebb ultrahangberendezéssel állunk a kismamák rendelkezésére I. II. illetve III. trimeszteri szűrővizsgálatokkal. I. trimeszteri szűrés: A várandósság 11 hét 0 naptól a 13 hét 6 napjáig (CRL: 45-84 mm) végezhető sz...

Tovább olvasom
Ultrahang diagnosztika - Moszkva tér Medical Center - Ultrahangos szakorvos, Nőgyógyász

Ultrahang diagnosztika - Moszkva tér Medical Center

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Egészségügyi központunkban a legmodernebb ultrahangberendezéssel állunk a kismamák rendelkezésére I. II. illetve III. trimeszteri szűrővizsgálatokkal. I. trimeszteri szűrés: A várandósság 11 hét 0 naptól a 13 hét 6 napjáig (CRL: 45-84 mm) végezhető szűrővizsgálat. A vizsgálat történhet transvaginális vagy transabdomin...

Tovább olvasom
Moszkva tér Medical Center
1024 Budapest, II. kerület, Szilágyi Erzsébet fasor 1. 2/1. 27-es csengő (Városmajor)

Időpont foglalás az orvosokhoz

Kedvezményes “narancssárga” időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*
Szakterület és szolgáltatás
Kedvezményes “narancssárga” időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*

Részletes adatok

Bemutatkozás

Egészségügyi központunkban a legmodernebb ultrahangberendezéssel állunk a kismamák rendelkezésére I. II. illetve III. trimeszteri szűrővizsgálatokkal.

I. trimeszteri szűrés:

A várandósság 11 hét 0 naptól a 13 hét 6 napjáig (CRL: 45-84 mm) végezhető szűrővizsgálat. A vizsgálat történhet transvaginális vagy transabdominlás ultrahangvizsgáló fej segítségével.

Az első trimeszteri szűrés célja a magzat(ok) életképességének, számának, többes terhesség esetén a chorionicitás és amnionicitás kimutatása, a magzat méreti alapján pontos terhességi kor meghatározása. Durva magzati rendellenességek felfedezése is lehetőségünk van.

II. trimeszteri szűrés:

A második trimeszteri szűrés transabdominalis transzducerrel a 19 és 22. hét között történik. A vizsgálat célja a magzat(ok) szívműködésének a kimutatása, a terhességi kor pontosítása (amennyiben ez az első trimeszteri szűrővizsgálat során nem történt meg), a magzat nagyságának, növekedésének ellenőrzése, az alapvető magzati anatómia ábrázolása, egyes magzati fejlődési rendellenességek felismerése, a magzatvíz mennyiségének, a lepény szerkezetének, elhelyezkedésének a megítélése.

III. trimeszteri szűrés:

A szűrővizsgálat optimális időpontja a 30-32. terhességi hét, melyet transabdominális vizsgálófejjel végzünk. A vizsgálat célja a magzat intrauterin méretének, állapotának, a magzatvíz mennyiségének, a rendellenesen tapadó lepény helyzetének megítélése, a magzat növekedési zavarainak (retardatio, macrosomia), a harmadik trimeszterben felismerhető fejlődési rendellenességek kiszűrése, a fokozott gondozást igénylő terhességek kiemelése. Indokolt esetben doppleres keringés vizsgálat is végezhető.

 

Központunkban lehetősége nyílik a magzat esetleges genetikai rendellenességeinek vizsgálatára. A teszt elvégzése során a magzat genetikai jellemzőivel megegyező méhlepényből az anyai vérbe jutott elhasználódott sejtek DNS darabjait vizsgáljuk. A genetikai vizsgálatok legkorszerűbb laboratóriumi módszerét jelentő újgenerációs szekvenálás alkalmazásával, az anyai vérben szabadon keringő DNS darabok szerkezete bevizsgálható, amellyel tisztázható szerkezetük alapján, hogy mely kromoszómáról származnak azok, és hogy megfelelő mennyiségben vannak-e jelen – ezzel a számbeli rendellenességek, kromoszómák vagy azok szakaszainak többlete vagy hiánya kimutatható.

3D/ 4D ultrahangvizsgálat (babamozi)

A vizsgálat célja nem a magzati állapot monitorázása, hanem a magzat arcának és mozgásainak rögzítése, mely már szülés előtt is lehetőséget biztosít a kismamának és párja a születendő babájuk megfigyelésére. A vizsgálat optimális időpontja 25 és 30. hét közötti időszak.

Specializáció

  • Babamozi
  • I. trimeszteri ultrahangos szűrővizsgálat
  • II. trimeszteri ultrahangos szűrővizsgálat
  • III. trimeszteri ultrahangos szűrővizsgálat
  • Ultrahangos szűrővizsgálat kombinált teszttel és toxémia szűréssel
  • PrenaTest Alap
  • PrenaTest Optimum
  • PrenaTest Plus

Ultrahang diagnosztika - Moszkva tér Medical Center vélemények

0 az 5-ből
5 csillag
0 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége -
Megfelelő volt a tájékoztatásod? -
Megfelelő volt az ellátásod? -