756 270 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Ultrahang - Dr. Túri és Társa Orvosi rendelő - Ultrahangos szakorvos

Ultrahang - Dr. Túri és Társa Orvosi rendelő

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

KORONAVÍRUS! “Kérjük tisztelt Pácienseinket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel vegyék figyelembe az alábbi intézkedéseinket: - 2020.03.16-tól csak nem halasztható egészségügyi ellátást végzünk - már a rendelő épületébe is csak egyedül (kísé...

Tovább olvasom
Dr. Túri és Társa Orvosi rendelő
1085 Budapest, VIII. kerület, Stáhly utca 2/A V. emelet 5. ajtó (Palotanegyed)

Időpont foglalás az orvoshoz

felk Foglaláshoz kattintson az időpontra
Budapest, VIII. kerület, Stáhly utca 2/A V. emelet 5. ajtó
Ár
Adatok frissítése...

Részletes adatok

Bemutatkozás

KORONAVÍRUS!

“Kérjük tisztelt Pácienseinket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel vegyék figyelembe az alábbi intézkedéseinket:

  • 2020.03.16-tól csak nem halasztható egészségügyi ellátást végzünk
  • már a rendelő épületébe is csak egyedül (kísérő nélkül) lehet belépni
  • a váróban való zsúfoltságot elkerülendő, mindig csak a következő beteget engedjük fel (igény esetén akár telefonon is jelezzük, amikor már várjuk)
  •  a belépés után kézmosás és kézfertőtlenítés végzendő, majd (minden alkalommal) egy kérdőívet kell kitölteni és aláírással hitelesíteni
  • mivel jelenleg még sebészi maszk sem elérhető, kérjük, akinek rendelkezésére áll hozzon magával és tegye fel az épület bejáratánál (természetesen, ahogy ismét elérhető lesz, minden betegünk kap tőlünk is)”

FIGYELEM! 

CSÜTÖRTÖK délutáni időpontokban kizárólag nőgyógyászati és várandós UH vizsgálatot végzünk.

KEDD délelőtt nőgyógyászati, várandós, hasi, pajzsmirigy, emlő, vénás artériás keringés UH vizsglatok, PÉNTEK délután nőgyógyászati, várandós, hasi, pajzsmirigy, vénás artériás keringés UH vizsglatok elvégzésére van lehetőség

Kedd délelőtt > Dr.Proksa Katalin radiológus főorvos: nőgyógyászati, várandós, 4D, teljes has, pajzsmirigy, emlő, carotis, lágyrész,folliculometria, vénás és artériás keringés ultrahang

Szerdán nincs ultrahang és nem végeznek csecsemő és ízületi ultrahangot.

Csütörtök délután > Bergendy Katalin szonográfus: csak várandós, 4D és nőgyógyászati, folliculometria ultrahang

 

Péntek délután > Dr. Dánielisz Zsuzsanna radiológus főorvos:   nőgyógyászati, várandós,  teljes has, pajzsmirigy, , carotis, pénisz, lágyrész, vénás és artériás keringés, folliculometria ultrahang

 

Az ultrahang vizsgálatoknak nincs különösebb előkészítése, kivéve a teljes hasi ultrahangnak, melyre éhgyomorral és teli hólyaggal kell érkezni (előtte 5 órával nem lehet enni és csak buborékmentes vizet szabad inni).

A Túri és Társa Orvosi Rendelőnkben működő, korszerű, nagy teljesítményű, multifunkciós készülék (Philips HD11) számos, különféle vizsgálatra alkalmas (ld.: vizsgálatok felsorolásánál). A vizsgálatokról - azok jellegétől függően - képi dokumentáció, illetve digitális adattárolón történő képrögzítés készül. A vizsgálat végén a páciens leletet kap, melyben a vélemény mellett esetleges további teendőkről is tájékoztatjuk.

Hasi ultrahang vizsgálat (hasfalon át történő kismedencei áttekintéssel)

A vizsgálat a hasi szervek közül a máj, az eperendszer (májbeli és külső epeutak, epehólyag), a hasnyálmirigy, a lép és nyirokcsomók, a vesék és mellékvesék, valamint a kismedencében elhelyezkedő női és férfi nemi szervek áttekintését célozza. Megítélhető az epe-, illetve vesekövesség, az eperendszer gyulladásos betegségei, a vesék gyulladásos és ürülési eltérései, a különböző szervek daganatai.

Előkészítés: A vizsgálat éhgyomorra történik. 6 órával a beavatkozás előtt nem szabad étkezni, csak szénsav- és rost-, valamint zsír- és tejmentes folyadékot szabad inni (pl. tea, szűrt gyümölcslé, szénsavmentes ásványvíz.). A vizsgálat előtt két órával érdemes a húgyhólyagot kiüríteni. Az ezt követően elfogyasztott 4 dl folyadék rendszerint elegendő hólyagtelődést biztosít a kismedence áttekintő vizsgálatához.

Nőgyógyászati (hüvelyi) UH vizsgálat

A méhnyak és méhtest, a nyálkahártya, a petevezetők és petefészkek pontos megjelenítését célzó vizsgálat. Segítségével a női belső ivarszervek alaki és működésbeli eltérései ismerhetők fel. A női ciklus jellegzetességei mellett gyulladások, ciszták, jó- és rosszindulatú méh- és petefészek elváltozások diagnosztizálhatók. A vizsgálat előkészítést nem igényel, előtte a húgyhólyagot célszerű kiüríteni.

Terhességi UH vizsgálatok

A terhesség első harmadában ( a 12. hétig) a vizsgálatok hüvelyen keresztül történnek. 13. héttől már elég nagy a magzat ahhoz, hogy hasfalon keresztül is biztonsággal megítélhetők legyenek testrészei, szervei. A vizsgálatok során a magzati fejlődés ütemét követjük nyomon, azzal a céllal, hogy esetleges fejlődési hibákat felismerjünk. Vizsgáljuk a méhüreg belvilágát, a magzatvíz mennyiségét, a második harmad kezdetétől a méhlepény és köldökzsinór állapotát is. A szülést megelőző hetekben magzati és anyai keringésvizsgálatok is készülnek, a magzat oxigén-ellátásának megítélésére. A második és harmadik harmadban (kb. a 35. hétig) 3D, valamint 4D vizsgálattal lehet láthatóvá tenni a magzat arcát, végtagjait, finom ajak- és ujjmozdulatait. A vizsgálatokról igény szerinti képi dokumentáció készül.

Újszülött (csecsemő) UH vizsgálatok

A születés utáni első hasi szűrővizsgálat során a magzati korban felismert esetleges elváltozások követése történik, illetve az újszülött méhen kívüli élethez való alkalmazkodásának sikerességét ellenőrizzük. Fiú csecsemőknél a rejtettheréjűség felismerhető, a le nem szállt here helyzete megítélhető. A csípőízületi diszplázia (a csípőficam megelőző állapota) felismerésére végezzük az újszülött csípőízületi vizsgálatát.

Emlő ultrahang vizsgálat

35 éves kor alatt a hagyományos mammográfia  csak korlátozottan alkalmazható. Ebben az életkorban egy tapintható elváltozásról ultrahang vizsgálattal eldönthető, hogy folyadéktartalmú (ciszta), vagy szöveti szerkezetet mutat. 35 év felett az UH vizsgálat önmagában elégtelen a pontos véleményalkotáshoz, emiatt (néhány kivételtől eltekintve) kizárólag rtg-mammográfia kiegészítéseként alkalmazzuk. A vizsgálatra legcélszerűbb időpont a menses első napját követő 10 nap bármelyike.

Férfi kismedence UH vizsgálata

A jól telt húgyhólyag mellett a hólyagfal vastagsága, a hólyag alatt elhelyezkedő prosztata nagysága és szerkezete, valamint az ondóhólyagok és ondóvezeték alaki jellemzői jól vizsgálhatóak. Mindezekkel a jóindulatú prosztatabetegségek fellismerhetők, a hólyag következményes kőképződése is megítélhető.

Here ultrahang

A hereállomány gyulladásainak és daganatainak, artériás keringésének (herecsavarodás) vizsgálata. E mellett a mellékherék elváltozásainak (ciszta, gyulladás), valamint a herezacskó űrterének (folyadékgyülem, heresérvek) és ereinek (visszértágulat) vizsgálata is megtörténik. A vizsgálat fájdalmatlan.

Pajzsmirigy és nyaki lágyrészek UH vizsgálata

A pajzsmirigy lebenyek nagyságának mérése, a mirigyállomány esetleges göbeinek felderítése. Pajzsmirigy túlműködés, vagy alulműködés gyanúja esetén színes Doppler vizsgálattal ellenőrizzük a keringést. A mellékpajzsmirigy megnagyobbodásával járó folyamatok felismerése. A nagy nyálmirigyek közül az áll alatti- és a fültőmirigy vizsgálata történik, nyálkövesség, gyulladás, jó- illetve rosszindulatú daganatok ismerhetők fel.

Nyaki artériák UH vizsgálata (carotis Doppler)

A nagy nyaki vivőerek lefutásának, falainak és áramlásának vizsgálata, melynek során a fali meszesedés mértékének, és az általuk okozott szűkületnek pontos, %-os véleményezése történik, áramlási sebességadatok alapján.

Végtagi artériák és vénák UH vizsgálata

Az érrendszer két leggyakoribb betegsége az artériás érelmeszesedés és a vénás trombózis. Az artériás (verőér) szakaszon a színes Doppler vizsgálat a meszesedések kiterjedését és a szűkületek mértékét, esetleges embólia jelenlétét tudja jól megítélni. A vénás szakaszon a trombózis jelenlétének gyors és biztos kimutatásában van nagy jelentősége. Megítélhetők a visszértágulatok, valamint a visszerek felületes gyulladásos folyamatai is.

Ízületi UH vizsgálat

Az ízületek szalagjainak, az inak, a rostos porcok, valamint az ízületi kóros folyadék gyülemek (burzák, ízületi tasakok) és a környéki vázizmok vizsgálata.

Vélemények

150 értékelés
2020. március
.
.
2020. február
2020. február
2020. február
2020. január
2019. november
2019. október
2019. szeptember
2019. szeptember
2019. szeptember
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
  • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
  • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
  • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy keresztnév (ha szeretnéd) és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem a kezelőorvos, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!
Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése