285 984 sikeres foglalás
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
MR vizsgálatok - Affidea - Péterfy Sándor utca -

MR vizsgálatok - Affidea - Péterfy Sándor utca

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Az MR (mágneses rezonancia) vizsgálat javasolt daganatos áttétkeresés, fejfájás, agyi történés, gerinc vagy ízületi problémák esetén, amennyiben más képalkotó vizsgálatok eredménye esetlegesen nem egyértelmű. Használható ezen felül mellnagyobbításhoz b...

Specializáció

MR vizsgálatok

Tovább olvasom

Időpont foglalás az orvoshoz

felk Foglaláshoz kattintson az időpontra
Adatok frissítése...

Részletes adatok

Bemutatkozás

Az MR (mágneses rezonancia) vizsgálat javasolt daganatos áttétkeresés, fejfájás, agyi történés, gerinc vagy ízületi problémák esetén, amennyiben más képalkotó vizsgálatok eredménye esetlegesen nem egyértelmű. Használható ezen felül mellnagyobbításhoz behelyezett emlő implantátum épségének vizsgálatára, vagy szívizom állapotának, szívhibák kiterjedésének felmérésére is. Mi a különbség a CT és az MR vizsgálat között? Az alapvető különbség, hogy a CT röntgensugarat alkalmaz, az MR pedig nagy erejű mágneses teret, és rádiófrekvenciás gerjesztést használ a képalkotáshoz, ezért – a mai tudásunk szerint, a jelenleg alkalmazott térerő mellett – nem káros az emberi szervezetre. Melyek azok a beültetett fém tárgyak, amelyek mellett végezhető MR vizsgálat? Szívritmus szabályozó (pacemaker) estében a vizsgálatot NEM végezzük el! Agyi- vagy aneurizma klip esetében csak akkor vizsgáljuk meg a pácienst, ha írásos szakvéleményt hoz arról, hogy a klip MR kompatibilis (azaz nem mágnesezhető). Műszem, beépített hallókészülék: a vizsgálat elvégezhető, amennyiben az igazoltan nem tartalmaz mágnesezhető részt. Lövedék, sörét, fémszilánk esetében, ha ezek korábbi sérülés miatt a szervezet lágyrészeiben maradtak, akkor elmozdulásuk veszélye miatt a vizsgálatot NEM végezzük el! Szív műbillentyű, stent esetében csak akkor vizsgáljuk meg a pácienst, ha írásos szakvéleményt hoz arról, hogy a műbillentyű, stent MR kompatibilis (azaz nem mágnesezhető). Beépített ízületi protézis, művégtag, ortopédiai fémanyag (csavar, lemez, szög, drót): a vizsgálat elvégezhető a beültetést követő 6 hét után, amennyiben a beültetett anyag MR kompatibilis. Egyéb fémtárgy vagy fémanyag (pl. foghíd, fogkorona, fogszabályozó, spirál): a vizsgálat elvégezhető, de a készült képet műtermék ronthatja. Piercinget (mint minden mozdítható, fémtartalmú tárgyat) szükséges a vizsgálat előtt kivenni. A központban előjegyezhető MR vizsgálatok a következők: - MR vizsgálat natív, régiónként. ( agykoponya, arckoponya, belső fül, orbita, nyaki lágyrész, nyaki gerinc, háti gerinc, lumbális gerinc, keresztcsonti izület, csÍpő, váll, könyök, csukló, kézfej, térd, boka, lábfej, comb, fewlkarm alkar, emlő, mellkas, has, medence) A vizsgálat ára 35900 Ft-tól.

Specializáció

  • MR vizsgálatok

Vélemények

Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt ahol a kezelést igénybe vetted?
  • nekünk és orvos partnereinek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgálatásukat még jobbá tudják tenni
  • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek eléhetők oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
  • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy keresztnév (ha szeretnéd) és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem a kezelőorvos, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!
Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése