2 300 106 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Dr. Jófejű Etelka -

Dr. Jófejű Etelka

5.00 | 8 értékelés
Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Dr. Jófejű Etelka neurológus főorvos magánrendelése. Fájdalma van? Fáj a feje, gerince? Zsibbad keze vagy lába? Szédül? Feledékeny? Mozgásával van probléma? Forduljon bizalommal a rendelésünkhöz! A fájdalom az egyik vezető panasz, amivel a páciens o...

Tovább olvasom
Időpontot foglalok másik magánorvoshoz
Dr. Jófejű Etelka -

Dr. Jófejű Etelka

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Dr. Jófejű Etelka neurológus főorvos magánrendelése. Fájdalma van? Fáj a feje, gerince? Zsibbad keze vagy lába? Szédül? Feledékeny? Mozgásával van probléma? Forduljon bizalommal a rendelésünkhöz! A fájdalom az egyik vezető panasz, amivel a páciens orvoshoz fordul. Lokalizációja pl. izmot ,izületet, szerveket érintő...

Tovább olvasom
Időpontot foglalok másik magánorvoshoz

Részletes adatok

Bemutatkozás

Dr. Jófejű Etelka neurológus főorvos magánrendelése.

Fájdalma van? Fáj a feje, gerince? Zsibbad keze vagy lába?  Szédül? Feledékeny? Mozgásával van probléma?

Forduljon bizalommal a rendelésünkhöz!

A fájdalom az egyik vezető panasz, amivel a páciens orvoshoz fordul. Lokalizációja pl. izmot ,izületet, szerveket érintő stb.) , jellege ( tompa, feszítő nyomó, szúró, neuralgiform stb.,)  időtartama (acutan fellépő, ismétlődő, chronicus) különböző lehet. A fájdalom eredetének tisztázásához ill. a megfelelő hatékony kezeléshez elengedhetetlen a neurológiai vizsgálat.  

A fejfájás az egyik leggyakoribb neurológiai panasz. A visszatérő, régóta fejfájással küszködő betegnél is fontos a fejfájás eredetének tisztázása (primer fejfájások:migrén, cluster stb.) és a  megfelő therápia beállításával  nemcsak a szenvedések csökkentése érhető el, hanem a túlzott analgeticum fogyasztástól is megkímélhető a páciens. Ha  a visszatérő, szokásos fejfájások jellege hirtelen megváltozik - ez figyelmeztető jel- , mindenképpen fontos neurológiai vizsgálatra jelentkezni, melynek segítségével esetleg súlyos neurológia betegségekre derülhet fény ill. kerülhet sor időbeli beavatkozásra.

A gerinc különböző szakaszain (pl. nyaki fájdalom, derékfájdalom) jelentkező fájdalom leggyakoribb oka civilizációs ártalomként előforduló kevés mozgásból v. fizikális túlterhelésből, elhízásból  stb. származó  előrehaladott gerinc degeneratív elváltozások, esetleg porckorong károsodások állnak.  Sok esetben ezen panaszok is orvosolhatók sebészeti beavatkozások nélkül megfelelő konzervatív  therápiával, melyhez a neurológus is tud segítséget adni más társszakmák (rheumatológia, orthopédia) mellett.

Chronicus fájdalom eredetének tisztázásában és kezelésében szintén segítséget tud adni a rendelés.

A szédülést, mely a meghatározhatatlan bizonytalanságérzéstől a határozott irányú  v. forgó jellegű szédülésig sokféle formátumot ölthet, panaszolóknál is fontos a neurológiai alapos vizsgálat, mely segít a panaszok eredetének differenciálásában. A háttérben központi idegrendszeri elváltozás (pl.koponyűri térszükítő folyat, agyi keringési zavar, migrén)  vagy perifériás vestibularis érintettség is állhat számos egyéb nem neurológiai eredet mellett.

Specializáció:

Több mint 20 éves neurológiai pályafutásom során kedvenc tudományos területem: mozgászavarok, ezen belül is a Parkinson betegség/syndroma és a neurodegeneratív megbetegedések (demencia) témakör. Munkahelyeimen megszerveztem és sikeresen működtetem a Parkinson centrumot, mely olyan specifikus neurológiai szakrendelés, ahol a Parkinson kórra gyanús beteg kivizsgálása, diagnózis felállítása, a Parkinson betegek korszerű therápiával történő ellátása, gondozása történik. 

Vallom, hogy a Parkinson kóros vagy demens beteg időben történő felismerése és kezelésükben a  megfelelő korszerű therápiák alkalmazása, nemcsak ezen beteg számára tud jobb, élhető életminőséget biztosítani, hanem a betegek hozzátartozóinak válláról is jelentős terhet emel le.

Az agyi érkatasztrófák (stroke) sajnálatos módon a haláláozási okok listáján ill. a rokkantságot okozó betegségek listáján "igen előkelő"  helyen , az első 3 között szerepelnek. A stroke megelőzésben igen fontos,  hogy az ún. vascularis rizikófaktorokkal rendelkező betegek kiszűrésre kerüljenek, rizikófaktoraikat eltüntessük ill. megfelelő gondozásba vétellel csökkentsük. Azok,  akik már elszenvedtek stroke betegséget, többszörösen hajlamosak ismételt érkatasztrófára , melynek rizikója a megfelelő neurológiai gondozással jelentősen csökkenthető. 

 

Munkahelyek:

1989-2005. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Neurológiai Osztály

2004-2005. Százhalombatta Szakorvosi Rendelőintézet, Neurológiai szakrendelés

2005-        Siófok Városi Kórház , Neurológia (osztályvezető főorvos) és szakrendelés

2009-2020 Balatonboglár Török Sándor Eü. Központ ,  Neurológiai szakrendelés

Specializáció

 • Mozgászavarok
 • Parkinson-kór diagnosztizálása és kezelése
 • Neurodegeneratív megbetegedések
 • Stroke

Tanulmányok

 • 1984 Neurológiai szakvizsga – Pécs
 • 1989 Semmelweis Orvostudományi  Egyetem Általános orvosi Kar

Tagságok

 • Magyar Tudományos Parkinson Társaság
 • Magyar Fejfájás Társaság
 • Magyar Stroke Társaság

Vélemények

5 az 5-ből
5 csillag
100 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége 5
Megfelelő volt a tájékoztatásod? 5
Megfelelő volt az ellátásod? 5

Részletes vélemények

Harriet
2022. február
A Doktornő nagyon alapos, figyelmes és empatikus volt. Csak a legjobbakat tudom róla mondani mind szakmailag mind emberileg.
-
Gizella
2021. június
A neurológus nem nézte az órát, hogy lejárt már az időnk, a félóra. Amennyiben szükséges információkra volt még szükség azt függetlenül az idő múlásától megadta. Lehetséges, hogy nem volt várakozó beteg.
Nem volt !
Monika
2021. május
Minden
Nem volt
ANDREA
2021. április
Az orvos segítő készsége, szakértelme és segíteni akarása.
Nem volt.
Zsuzsa
2021. február
A Doktornőről, csak pozitívan tudok nyilatkozni.
Nem volt.
Zsuzsa
2020. június
Rendkívül pozitív benyomásom van, a doktornő hozzáállása emberközpontú, empatikus. Alapos kivizsgálásban részesültem, teljeskörű tájékoztatást kaptam állapotomról a vitt leletek nagyon részletes elemzésével, magyarázatával. További konkrét vizsgálati javaslatokkal a pontos diagnózis felállítása érdekében.
-
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
 • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
 • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
 • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy általad megadott név és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem mi, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!

Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése