4 238 766 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Németh Zsófia - Pszichológus

Németh Zsófia

5.00 | 4 értékelés
Beszélt nyelvek: angol, magyar
Bemutatkozás

“Az élet túl bonyolult és összetett ahhoz, hogy bárki tökéletes kontroll alatt tarthassa – ennek az alázatos belátása teszi képessé az embert arra, hogy túlélje a viszontagságokat.” Németh Zsófia vagyok, óvoda- és iskolaszakpszichológus (régi nevén: p...

Tovább olvasom
Németh Zsófia - Pszichológus

Németh Zsófia

Beszélt nyelvek: angol, magyar
Bemutatkozás

“Az élet túl bonyolult és összetett ahhoz, hogy bárki tökéletes kontroll alatt tarthassa – ennek az alázatos belátása teszi képessé az embert arra, hogy túlélje a viszontagságokat.” Németh Zsófia vagyok, óvoda- és iskolaszakpszichológus (régi nevén: pedagógiai szakpszichológus), autogén tréner, NLP gyakorlatvezető (NL...

Tovább olvasom
Flow Pszichológiai és Mentálhigiénés Rendelő
1076 Budapest, VII. kerület, Garay u. 44. 1. emelet 10. ajtó. Kapucsengő: 19. (Terézváros)
Németh Zsófia magánrendelése
1123 Budapest, XII. kerület, Budapest Kék Golyó utca 10. (Kissvábhegy)

Időpont foglalás az orvosokhoz

Kedvezményes “narancssárga” időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*
Szakterület és szolgáltatás
Kedvezményes “narancssárga” időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*

Részletes adatok

Bemutatkozás

“Az élet túl bonyolult és összetett ahhoz, hogy bárki tökéletes kontroll alatt tarthassa – ennek az alázatos belátása teszi képessé az embert arra, hogy túlélje a viszontagságokat.”

Németh Zsófia vagyok, óvoda- és iskolaszakpszichológus (régi nevén: pedagógiai szakpszichológus), autogén tréner, NLP gyakorlatvezető (NLP practitioner). Azt szoktam mondani a hozzám fordulóknak, hogy mindenkinek vannak olyan problémái, amik olykor meghaladják a képességeit, és ez egyáltalán nem szégyellnivaló dolog. Sokkal fontosabb és érdekesebb a következő lépés: hogy mit kezdünk vele, hogyan reagálunk rá, mennyit épülünk belőle. 

Elsődleges célom tehát, hogy a hozzám fordulókat minél gyakorlatiasabb és kézzelfoghatóbb eszközökkel segítsem a lelki egészségük megőrzésében, helyreállításában, illetve hogy eredményesebb problémamegoldóvá válhassanak, és bátran nézhessenek szembe az élet kihívásaival. Rendszerszemléletben gondolkodom, továbbá hiszem, hogy a saját erőforrásaink felkutatásával és megtámogatásával lehet a legjobb eredményeket elérni.

A hozzám forduló felnőtteket leginkább szorongásoldásban, életvezetési nehézségek megoldásában, veszteségélmények feldolgozásában, érzelmeik felismerésében és kezelésében, transzgenerációs hatások feltérképezésében, megküzdési- és problémamegoldási potenciáljuk fejlesztésében tudom támogatni. A rendszerszemlélet mellett megoldásfókuszú megközelítésben dolgozom, továbbá az autogén tréning és az NLP módszerét is alkalmazom. 

Korábban hét évig dolgoztam óvodapszichológusként, ahol alaposan kiismertem a korosztályra jellemző nehézségeket és ezek megoldási lehetőségeit. Éppen ezért gyermekekkel és a szüleikkel is dolgozom, rájuk pedig legfőképpen az őket körülvevő környezet gyakorolja a legnagyobb hatást. Ezért az egyéni megsegítés mellett kiemelten fontosnak tartom a szülő- és pedagóguskonzultációk szerepét, ahol a közös együtt-gondolkodás mentén feltérképezhetővé, megérthetővé és megoldhatóvá válnak a nehézségek.  Mindemellett egyéni és csoportfolyamatokat is vezetek, a gyermekeknél nagy hangsúlyt fektetek a szociális készségek, továbbá az érzelmi intelligencia fejlesztésére. 

Fontosnak tartom, hogy a pszichológia tudományát minél emberközelibbé és elérhetővé tegyem az emberek számára. Ezt a küldetésemet már 8 éve aktívan meg is valósítom: Szőnyi Lídiával közös rovatot írok a Képmás magazinba „Egy történet sok kérdés” címmel, melyben filmeken keresztül igyekszünk megvilágítani és közérthetővé tenni a pszichológia aktuális jelenségeit.

Specializáció

 • Felnőttek: szorongás, pánik, érzelemkezelés, életvezetési nehézségek, gyász, veszteségélmények, megküzdés, problémamegoldás, tudatos jelenlét, önismeret.
 • Gyerekek: nevelési tanácsadás, érzelmi intelligencia fejlesztése, szorongás, beilleszkedési- és magatartásproblémák, bepisilés, szociális készségek fejlesztése, iskolaérettséggel kapcsolatos kérdések stb.

Tanulmányok

 • 2022. Óvoda- és iskolaszakpszichológus(Eötvös Lóránd Tudományegyetem)
 • 2012. Okleveles pszichológus, Klinikai- és egészségpszichológiai szakirány (Károli Gáspár Református Egyetem)
 • 2009. Viselkedéselemző (Károli Gáspár Református Egyetem)
 • Módszerspecifikus képzések:
 • 2024: NLP Master gyakorlatvezető
 • 2021: NLP gyakorlatvezető (practitioner) - Neurolingvisztikus programozás: hasonlít a relaxációra és a hipnózisra.
 • 2019. Nyugiovi antibullying program
 • 2018. Békés Iskolák program
 • 2015. Mediátor– Partners Hungary képzése
 • 2015. Pályaorientációs konzulens
 • 2012. Pszichodráma sajátélmény 250 óra (Kiképző: Erdélyi Ildikó)
 • 2011. Autogén tréner (Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület)

Németh Zsófia vélemények

5 az 5-ből
5 csillag
100 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
0 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége 5
Megfelelő volt a tájékoztatásod? 5
Megfelelő volt az ellátásod? 5

Részletes vélemények


(ellenőrzött értékelés)
2023. április
Nyitottság, elfogadás, megértés, biztonság, töltődés
-

(ellenőrzött értékelés)
2022. szeptember
Sokáig gondolkoztam, hogy kit keressek fel a nehézségemmel, de úgy érzem, hogy jól választottam. Zsófia mindent részletesen elmondott az ülésekről és arról, hogy hogyan fogunk dolgozni. Válaszolt minden kérdésemre is. Eléggé izgultam az ülés elején, de hamar elkezdtem feloldódni. Természetes volt a beszélgetés. Nyugodtabban jöttem el.
-

(ellenőrzött értékelés)
2022. szeptember
Zsófiától rendkívül pontos tájékoztatást kaptam mindenről, és már az első találkozás során biztonságban éreztem magam, rögtön meg tudtam nyílni, mert éreztem, hogy jó kezekben vagyok.
-

(ellenőrzött értékelés)
2022. augusztus
Zsófia nagyon barátságos, az ülés kellemes hangulatban telt. A kezdeti félelmeim az ülés végére fel tudtak oldódni. Szívesen ajánlom Zsófiát ezentúl másoknak is.
-