761 748 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Dr. Nagy Mária -

Dr. Nagy Mária

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Klinikák, ahol rendel: AhimsaMedica Magánrendelés Magánrendelésemre elsősorban azokat a klienseket várom, akik psychoterápiás segítségnyújtás keretében képzelik el gyógyulásukat, ill. önismeretre , vagy boldogabb életre vágynak. Szorongásos, phobiás,...

Specializáció

 • pszichiátria
 • addiktológia
 • fülakupunktúrás
 • addiktológia

Tanulmányok

 • 2017 orvosi rehabilitáció (pszichiátria) szakvizsga
 • 2012 addiktológia szakvizsga
 • 2009 pszichoterápia szakvizsga
 • 1997 pszich...

Tovább olvasom
Időpontot foglalok másik magánorvoshoz
Időpontot foglalok másik magánorvoshoz

Részletes adatok

Bemutatkozás


Klinikák, ahol rendel: AhimsaMedica Magánrendelés

Magánrendelésemre elsősorban azokat a klienseket várom, akik psychoterápiás segítségnyújtás keretében képzelik el gyógyulásukat, ill. önismeretre , vagy boldogabb életre vágynak. Szorongásos, phobiás, életvezetési-, ill. önértékelési zavarral küzdő, vagy konfliktushelyzetben élő, jobb teljesitményre, harmonikusabb életre vágyó, vagy enyhe- v. közepes hangulati zavarral küzdő - a probléma hátterével és megoldásával is foglalkozni akaró- páciensek gyógyulását  mozdítom elő psychoterápiás szaksegítségemmel. Sportpszichoterápiában, pszichoszomatikus- és szomatopsychés zavarok kezelésében jól hasznosíthatóak a módosult tudatállapotokra épülő pszichoterápiás módszerek és technikák. (pl. autogén tréning, mindfulness- és dr. Koronkai Bertalan féle jezsuita meditáció, imagináció valamint a tumorok gyógyításában adjuvánsként használt Simonton tréning meditáció.)

Több psychoterápiás módszer közül lehet választani panaszoktól és gyógyulási utaktól függően mindig egyénre szabottan, közösen megbeszélve, hogy a siker garantálható legyen.

Van, akinek a progresszív relaxáció, míg másoknál a fokozott autoinspekciót igényló módszerek válnak be, attól függően is, hogy ki milyen személyiségstruktúrával, preferenciával bír, előbbiről a panaszok is informálhatnak.  Általában 10-15 alkalommal szükséges eljárni a rendelésre, ám elképzelhető, hogy 1-3 alkalmas Rogers-i szemléletű tanácsadással is sok-sok probléma kitisztul, majd szinte magától megoldódik. Testi tüneteknél érdemes 10-12 alkalommal autogén tréninget tanulni, ami a későbbiekben is preventív hatású lesz a stresszbetegségek mkiújulására. 

- az első interjú során -közösen-beszéljük meg a gyógyulási folyamat módozatait, ami leginkább megfelel a páciens igényeinek (hol tart, mit szeretne elérni az életben, és mennyi időt szánna rá)

- az is elképzelhető, hogy a páciens arról kap korrekt információt, hogy a betegsége psychoterápiával (önmagában) kezelhető-e, ill. milyen utakon számíthat  segítségre. Az első találkozás nem kíván hosszabb távú elköteleződést sem a pácienstől, sem a terapeutától. A korrekt tájékoztatás garantált és a kliens később is dönthet arról, hogy mikor, hogyan és milyen ütemben, ill. kinél szeretné megkezdeni az első lépéseket a pszichoterápiás- önismereti gyógyulási úton.

Vállalom még relaxáció -autogén tréning- tanítását bármely korcsoportnak, valamint terhesrelaxációra is lehet jelentkezni, akár egyéni, akár csoportos foglalkozásra. Valamint módosult tudatállapottal dolgozó imaginációs terápiára is van mód nálam, ami főleg művészeteket kedvelő, vagy kreativitásra, rekreációra, önkiteljesedésre (akár szakmában, vagy sportban) vágyó embereknek ajánlott.

Szívesen látom a fogyókúrázni vágyó hölgyeket is, akiknek nemcsak imaginációs, relaxációs módszereke, de természetgyógyászati gyors segítséget is tudok kínálni tanácsadással.

Vállalok még párkapcsolati- családi-, konzultációt, tanácsadást munkahelyi vezetőknek és segítő foglalkozásúaknak is.

RELAXÁCIÓ

A Blaha Lujza térnél (Csányi utca 7. szám ) megfelelő számú jelentkezés esetén várandós csoportot indítok. A csoport 7 alkalomból áll, de már 3-4 alkalommal is javasolt részt venni rajta ( pl.ha előrehaladott graviditásról van szó). Célja a kismamák lelki karbantartása, a babával való lelki kommunikáció felvétele, a régi családi mintákból adódó sebek begyógyulásának előmozdítása, hogy a rossz kapcsolati minták, berögződések ne vetüljenek rá és ne felhőzzék az induló és egy egész életre szóló csodás anya-gyermek kapcsolatot. A jelentkezés folyamatos, a részvétel feltétele egy egyéni beszélgetés (max 1-1,5 óra ).

Mód van egyéni relaxációs- és önismereti terápiára is (életkortól és élethelyzettől függetlenül), ha valaki olyan kérdésekkel küzd önmagát illetően, melyet szeretne mélyebben megérteni és feloldani.

 

Gyermekek -egyéni -relaxációtanítását is vállalom szülői hozzájárulással/jelenléttel ami folyományaként-sok psychés feszültségre adhat gyógyírt , hiszen a lelki egyensúly visszaállításával a megakadt öngyógyító folyamatok újra működésbe lépnek és a szenvedésnyomás csökken, a lelki harmónia és öröm szabad áramlása visszaáll, A kisebb gyermekek az anya jelenlétében tanulják meg az életkorukhoz igazított-játékos- relaxációs technikát, amely tudás egy életre rendelkezésükre áll majd. A gyermekrelaxációhoz 4 éves kortól érdemes jelentkezni.

 Felső korhatár nincs. Diákrelaxáció is hatékony stresszkezelő, stresszoldó módszer.amelyre tanárokat is szívesen megtanítok, így egy olyan készség birtokába kerül a pedagógus, mellyel szükség szerint a saját psychéjét is karbantarthatja élete végéig. (kiégésprevenció!)

Iskolák rendelkezésére is szívesen állok. / részleteket a Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület honlapján érdemes keresni a témában.

Tanároknak Diákrelaxációból kiképző psychoterapeuta vagyok.

Vidéki csoportok (min 7 fő)szervezésében segédkező pedagógus ingyen vehet részt az órákon. 

Specializáció

 • pszichiátria
 • addiktológia
 • fülakupunktúrás
 • addiktológia

Tanulmányok

 • 2017 orvosi rehabilitáció (pszichiátria) szakvizsga
 • 2012 addiktológia szakvizsga
 • 2009 pszichoterápia szakvizsga
 • 1997 pszichiátriai szakvizsga
 • 1992 Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi diploma

Tagságok

 • Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület kiképző psychoterapeuta szakorvosa vagyok pedagógusoknak Diákrelax. módszerből
 • MESZK Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Természetgyógyászat Tagozat Fülakupunktúrás addiktológus
 • MOK Magyar Orvosi Kamara

Vélemények

14 értékelés
2019. július
2019. június
Empátia.
2019. május
2019. január
Első alkalommal voltam a doktornőnél és csak pozitívumokat mondhatok róla. Szakmailag nagyon felkészült, végig empatikus volt. Alapos és körültekintő volt, minden korábbi vizsgálati eredményemet tüzetesen átnézte és értékelte. Gyorsan oldódott bennem az első látogatáskor szokásos feszültség. Tanácsait úgy érzem megfogadhatom és hasznosak lesznek a gyógyulásom szempontjából.
Nem volt.
2018. november
2018. november
mindennel teljesen meg voltam elégedve, még jönni fogok több alkalommal is
2018. szeptember
a doktornő alaposan, részletekbe menően vizsgál és állapítja meg a problémát. kedves őszinte, hozzá megyek ezután is
2018. július
Magas fokú empátia, megértés, kedvesség.
2018. június
Alaposan kikérdezett hogy a probléma gyökerével tudjunk foglalkozni. Nála alaposabb orvossal még nem találkoztam.
2018. május
A doktornő emberbarát és őszinte hozzáállása a betegeihez példaértékű. sokat javult az állapotom mióta hozzá járok, biztosan másoknak is ajánlani fogom.
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
 • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
 • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
 • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy keresztnév (ha szeretnéd) és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem a kezelőorvos, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!
Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése