697 191 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Éjszakai alvásvizsgálatok - Dr. Várdi Katalin (szoba 3) - Szomnológus

Éjszakai alvásvizsgálatok - Dr. Várdi Katalin (szoba 3)

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Az egész éjszakás, úgynevezett polysomnográfiás vizsgálat a jelenleg ismert legkomplexebb diagnosztikai eljárás amely egyetlen éjszakai alvás (min. 4-5 óra) során lehetővé teszi, hogy bármely alvásbetegség fennállása esetén megbízható diagnózist lehess...

Specializáció

  • alvászavarok kivizsgálása
  • horkolásvizsgálat

Tovább olvasom
InspiroMed
1125 Budapest, XII. kerület, Virányos út 23/d. (Virányos)

Időpont foglalás az orvoshoz

felk Foglaláshoz kattintson az időpontra
Budapest, XII. kerület, Virányos út 23/d.
Ár
Adatok frissítése...

Részletes adatok

Bemutatkozás

Az egész éjszakás, úgynevezett polysomnográfiás vizsgálat a jelenleg ismert legkomplexebb diagnosztikai eljárás amely egyetlen éjszakai alvás (min. 4-5 óra) során lehetővé teszi, hogy bármely alvásbetegség fennállása esetén megbízható diagnózist lehessen felállítani. Az alvásvizsgálat során, 38 csatornás, professzionális orvostechnológiai berendezéseink érzékelőinek segítségével az agyhullám aktivitás, EKG, véroxigénszint, légzés (mellkaskitérés, haskitérés, kilégzés- és belégzés több paramétere), horkolás, mozgás (testmozgás, szemmozgás, lábmozgás) monitorozása történik. A teljes vizsgálati folyamat kb. 12 órát vesz igénybe, este 8 órától reggel kb. 8 óráig tart.

A szükséges adminisztrációt követően elvégezzük az antropológiai felmérést, diagnosztikai kérdőíves teszteket, valamint indokolt esetben légzésfunkciós mérést és gyors EKG tesztet, majd alvástechnikus kollegáink megkezdik az érzékelők felhelyezését, amely kb. 30 percet vesz igénybe. Ezt követően – kb. 22-23 órakor – kezdetét veszi a vizsgálat, amelyet szakképzett munkatársunk felügyel, az értékelést minden esetben Dr. Várdi Katalin tüdőgyógyász, somnológus főorvos végzi. Pácienseink a vizsgálatot követően azonnal megkapják leletüket, amelyet lehetőségük van Főorvosunkkal közösen megbeszélni, értelmezni és egyeztetni a vizsgálat eredménye alapján szükséges további lépéseket, terápiát.


Mivel az életünk nagy részét alvással töltjük, fontos, hogy helyes ritmust, és az egyéniségünkre szabott alvási szokásokat alakítsunk ki annak érdekében, hogy napközben maximálisan tudjunk koncentrálni, ne ingadozzon a hangulatunk és a munkánk során is helyt tudjunk állni.

A nyugodt alvás feltölti és regenerálja a szervezetet, erősíti az immunrendszert és a memóriát, javítja a fizikai terhelhetőséget, ezért ugyanannyira az egészséges életmód szerves része, mint a rendszeres testmozgás vagy a helyes táplálkozás.

Az alváshiány ugyanakkor súlyos betegségekhez, az életminőség romlásához, testsúlynövekedéshez és szélsőséges esetben saját és mások életének veszélyeztetéséhez is vezethet. Éberségünk sérülése, álmosságot, pszichés bizonytalanságot, mentális diszkomfortot, a koncentrációképesség csökkenését és számos szociális problémát okozhat.

Specializáció

  • alvászavarok kivizsgálása
  • horkolásvizsgálat

Vélemények

Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
  • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
  • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
  • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy keresztnév (ha szeretnéd) és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem a kezelőorvos, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!
Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése