2 300 112 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Dr. Hamvas Antal - Urológus

Dr. Hamvas Antal

4.76 | 11 értékelés
Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Dr. Hamvas Antal vagyok, urológus, nephrológus szakorvos. Orvosi diplomámat 1969-ben szereztem a Semmelweiss Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1974-ben szereztem meg urológiából a szakvizsgámat, majd 1984-ben nephrológiából. 15 év...

Tovább olvasom
Dr. Hamvas Antal - Urológus

Dr. Hamvas Antal

Beszélt nyelvek: magyar
Bemutatkozás

Dr. Hamvas Antal vagyok, urológus, nephrológus szakorvos. Orvosi diplomámat 1969-ben szereztem a Semmelweiss Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1974-ben szereztem meg urológiából a szakvizsgámat, majd 1984-ben nephrológiából. 15 évig voltam az Urológiai Klinika szakmai igazgatóhelyettese. Páciense...

Tovább olvasom
L33 Medical Corvin
1082 Budapest, VIII. kerület, Üllői út 44. I/2. (Corvin-negyed)

Időpont foglalás az orvosokhoz

IDŐPONT
Kedvezményes időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*
Szakterület és szolgáltatás
IDŐPONT
Kedvezményes időpontok %
Keresd a közelgő, kedvezményes időpontokat!*

Részletes adatok

Bemutatkozás

Dr. Hamvas Antal vagyok, urológus, nephrológus szakorvos.

Orvosi diplomámat 1969-ben szereztem a Semmelweiss Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1974-ben szereztem meg urológiából a szakvizsgámat, majd 1984-ben nephrológiából. 15 évig voltam az Urológiai Klinika szakmai igazgatóhelyettese.

Pácienseim ellátása során kiemelten fontosnak tartom a betegközpontú (holisztikus- mindenre kiterjedő) kivizsgálást és kezelést. Amikor nem csak a felszíni tüneteket nyomjuk el, hanem a probléma mélyére ásva, annak valódi gyökerét megkeresve, a pácienssel egyetértésben határozzuk meg a kezelést – amennyiben szükséges Klinikai háttérrel.

Rendeléseimen kiemelten foglalkozom prosztata elváltozásokkal, merevedési zavarokkal, veseköves páciensekkel, fertőzéses panaszokkal, továbbá nőgyógyászati-urológiai (ún. urogynecológiai) problémákkal. 50 éves szakmai tapasztalataimat felhasználva segítek korábban máshol végzett vizsgálatok, műtéti javaslatok felülvizsgálatában, konzultációjában (a MÁSODVÉLEMÉNY KÉRÉSRŐL itt olvashat részletesen – kattintható)

Szerencsésnek érzem magam, és büszkeséggel tölt el, hogy az általam bevezetett műtéti technikákat alkalmazzák a mai napig a kollégák az urológiai műtétek során, de talán a legnagyobb elismerés, amikor láthatom, hogy tanítványaim ma már a Klinika vezetői között foglalnak helyet.

 

 „Motivációm, hogy az immár 50 éves szakmai tapasztalatom mellett tájékozott maradok a legújabb kezelési módszerekben: legyen szó gyógyszeres-, sebészi- vagy alternatív eljárásról.”

Az urológiai sebészeti tevékenység mellett 55 első szerzős közleményem jelent meg és további 160 közleményben szerepeltem társszerzőként.4 urológiai témájú tankönyvben írtam fejezetet, illetve 2 másikban társszerkesztő voltam. Több, mint 200 továbbképző előadást tartottam.  Több nemzetközi kongresszuson szerepeltem poszterrel. Egy videónk a Német Urológus Társaság díját is elnyerte.

Kandidátusi (PhD) munkám témája vesekövesség Perkután és ESWL kezelésének 2000 betegen végzett vizsgálatának eredményessége volt.

Elsők között végeztem hazánkban perkutan nephrostomiát, majd kőeltávolitást és ESWL kezelést 1984 és 1992 között.

1976 és 2006 között nephrológiai tevékenységet is végeztem a Klinikán működő haemodialízis részlegen, amelynek egy ideig vezetését is elláttam. A vesetranszplantált betegek urológiai szövődményeinek ellátásában is részt vettem. Ezen időszakban több száz arteriovenozus fisztulát is készítettem betegeinknél.

Klinikai munkám jelentős részét persze mindezek mellett a daganatos sebészeti műtétek végzése tette ki, valamint ezek oktatása, fiatalok mentorálása, szakdolgozatok, PhD értekezések elkészítésének segítése, bírálata.

1981-től kezdtem foglalkozni a vizeletürítési és tartási zavarokkal. Munkacsoport tagjaként megalapítottuk az urodinamikai szakambulanciát. Több, ezen a területen új gyógyszer kipróbálásban bevezetésében vettem részt, és hazánkban új műtéti megoldásokat vezettünk be a női és férfi inkontinencia kezelésére.

Ezen tevékenységem következménye volt a Magyar Kontinencia Társaság megalapítása 2005-ben majd a két kiadásban megjelent „Inkontinencia” szakkönyv szerkesztésében megírásában való részvétel, valamit a Társaság működtetése főtitkári minőségben 10 éven keresztül.

Korábban a Magyar Urológusok Társasága főtitkári tevékenység is betöltöttem 1992-96 között, illetve közel két évtizedig részt vettem a vezetőség munkájában.

 

 

 

Specializáció

  • daganatos sebészeti műtétek végzése
  • vizeletürítési és tartási zavarok kezelése
  • Vesekövesség kezelése

Kórházi háttér

  • Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika

Tanulmányok

  • 1984 Nephrológia szakvizsga
  • 1974 Urológia szakvizsga
  • 1969 Semmelweiss Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Vélemények

4.76 az 5-ből
5 csillag
91 %
4 csillag
0 %
3 csillag
0 %
2 csillag
9 %
1 csillag
0 %
Orvos
Hozzáállása, figyelmessége, kedvessége 4.73
Megfelelő volt a tájékoztatásod? 4.73
Megfelelő volt az ellátásod? 4.82

Részletes vélemények

Anonym (regisztrált felhasználó)
2022. január
100% minden tekintetben. Kedves, alapos, megértő, teljesen korrekt! Köszönöm szépen!
-
Anonym (regisztrált felhasználó)
2022. január
Alapos vizsgálat és tájékoztatás, kedvesség és megnyugtató kommunikáció.
-
Anonym (regisztrált felhasználó)
2020. december
Doktor Úr nagyon kedves és mindent érthetően elmagyaráz.
-
K. Viktória
2020. november
Nagyon alapos volt, gyerekkoromig felvette az anamnézist. Lelkiismeretes, türlemesen elmagyaráz minden,
-
Anonym (regisztrált felhasználó)
2020. augusztus
A szakmaiság, és az emberi hozzáállás
Nem volt
Kedves Felhasználó!
Miért kérjük, hogy értékeld orvosodat és a rendelőt, ahol a kezelést igénybe vetted?
  • nekünk és orvospartnereinknek is nagyon fontos a véleményed, hogy szolgáltatásukat még jobbá tudják tenni
  • azért dolgozunk, hogy a legjobb orvosok és rendelők legyenek elérhetőek oldalunkon keresztül, amihez nagy segítséget nyújtanak az értékelések
  • mivel ezek az értékelések mindenki számára láthatóak, őszinte véleményed nagyon fontos visszajelzés a többi páciensünk számára is, ami megkönnyíti az ő választásukat.
FONTOS!
Adataid nem beazonosíthatóak, csak egy általad megadott név és az értékelés dátuma jelenik meg a rendszerben, így sem mi, sem mások nem tudnak beazonosítani! Véleményezz bátran!

Kérjük, a pontszámokon kívül szövegesen is véleményezd az orvost/rendelőt, hiszen ebből kapunk csak igazán pontos visszajelzést szolgáltatásunkról. Elégedett vagy az orvossal? Ajánld másoknak is! Esetleg rossz tapasztalatod volt? Írd meg, hogy javíthassunk rajta!
A külső személy által írt értékelések kb. 48 óra után jelenhetnek meg az oldalon, mivel ellenőrzésen esnek át kollégáink által, az oldal Felhasználási feltételeinek megfelelően:
Felhasználási feltételek
Orvos
Értékelés elküldése