Google+
146 155 Sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
Kérdésed van? Segítünk: +36 1 700-1491
Ügyfélszolgálat: 8-20 óráig

Urológus - Urológia

Mindkét nemnél a húgyutakkal, vesékkel, húgyhólyaggal, a nemi szervekkel és azok húgyutakkal közös részeivel, továbbá a férfiaknál a prosztatával és a herékkel kapcsolatos rendellenességek diagnosztizálásával, a betegségeik gyógyításával foglalkozik.
Az urológus a tünetek meghallgatása után manuális vizsgálatot végez, majd ha szükségesnek tartja, további vizsgálatokat (labor, ultrahang stb.) rendel el. Vizelettartási problémák esetén sor kerül a vizelési szokásokkal kapcsolatos kérdőív kitöltésére is.

Foglaláshoz kattintson
az időpontra
B
Corvin Orvosi Rendelő Budapest, I. kerület, Corvin tér 2.
C
Gabriel Medical Studio Budapest, III. kerület, Pozsonyi u. 32
D
Dunapart Medical Magánrendelő Budapest, V. kerület, Petőfi tér 3.

Dr. Oroszi Tamás 70

(90)

Andrológus, Urológus

Időpontot foglalok
F
Dr. Oroszi Tamás magánrendelése - Kiskunfélegyháza Kiskunfélegyháza, Wesselényi utca 5.
G
Dr. Oroszi Tamás magánrendelése - Pécsvárad Pécsvárad, Dózsa György út 3.
H
MOM Szent Magdolna Magánkórház Budapest, XII. kerület, Alkotás u. 53.
L
Medaid Bőrgyógyászat és Kozmetológia Budapest, VII. kerület, Rákóczi út 40. I/1.
M
Szegi Medical Center Budapest, V. kerület, Haris köz 5.
O
Vitalorg Szakorvosi Magánrendelő Budapest, XIII. kerület, Budapest, Göncöl utca 28-30.
P
Belvárosi Orvosi Centrum Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7-8. III. lh. II. em.
D
Dunapart Medical Magánrendelő Budapest, V. kerület, Petőfi tér 3.
Q
Margit Medical Center Budapest, II. kerület, Budapest
S
Regenero Egészségház Budapest, XIII. kerület, Kárpát utca 14.
H
MOM Szent Magdolna Magánkórház Budapest, XII. kerület, Alkotás u. 53.
1
Szolgáltatások
Urológia:

Az urológus a vizeletkiválasztó rendszerrel és a férfi nemi szervek megbetegedéseivel foglalkozik. Feladata emiatt alapvetően két részre osztható. Egyrészt kivizsgálja azokat a panaszokat, amelyek a nőket és a férfiakat egyaránt érinthetik: a vizelési panaszokat, az inkontinencia és a felfázás okait (hólyaghurutot) és a vesegondokat. Emellett pedig kideríti a férfi nemi szervek megbetegedéseinek, elváltozásainak okait, segít leküzdeni a merevedési zavarokat, a férfi meddőséget, valamint a prosztatagondokat. 

Mikor érdemes urológushoz fordulni? Akkor, ha…

 • vizelési panaszaid vannak (fájdalmas, égető, csípő vizelés, véres vizelet)
 • fáj a derekad, az alhasad
 • húgyúti fertőzést, gyulladást kaptál el, húgycsőfolyásod van
 • vizelettartási panaszaid (inkontinencia) szeretnéd megszüntetni
 • veseköved van
 • a hímvesszőben vagy a herében elváltozások találhatók
 • férfiként szexuális, potenciális zavaraid vannak
 • aktuális a prosztatarák szűrés (50 év felett évente javasolt)
 • gyermekedet pedig akkor vidd el, ha valamilyen fejlődési rendellenessége van (veseproblémák - túl kevés vagy sok vese, túl kicsi vese; kettőzött hólyag stb.)

Nőként urológusra van szükséged, ha…

 • húgyúti gyulladást kaptál el, hólyaghurutod van. Mivel ez makacs, visszatérő betegség, érdemes minél hamarabb kivizsgáltatnod. Ebben segíthet például Dr. Beliczay Barbara urológus.
 • vizelettartási zavarokkal, inkontinenciával küszködsz. Ez azt jelenti, hogy a vizeleted akaratlanul is elcsöppen és gyakran vizelési ingered van. Gyakran idősebb korban alakul ez ki, és sokan szégyellik, így nem mernek orvoshoz fordulni, pedig megfelelő kezelés mellett megszüntethető ez a kellemetlen probléma. Szakszerű kezelést nyújthat például Dr. Rosztóczy Levente urológus
 • veseköved van. A húgyúti kövességet vagy konzervatív (terápiával, diétával, stb.) vagy műtéti úton (vesekőzúzással, endoszkópos műtéttel) távolítják el. Endoszkópos műtétet végez például Prof. Dr. Tenke Péter urológus!
 • más veseproblémád van. Az urológusok tudnak segíteni, ha például a kelleténél több vagy kevesebb veséd van, esetleg veseciszta alakult ki, vagy veseelégedetlenséged van. Vese- vagy veseciszta eltávolítást végez például Dr. Kovács Béla PhD. urológus.
 • rákszűrésre szeretnél menni. Kevesen tudják, de vese-, vesemedence-, húgyvezeték- és húgyhólyagdaganat nemcsak a férfiaknál alakulhat ki, a nőknek is érdemes szűréseken részt venni. Ultrahangos vizsgálatot végez Prof. Dr. Pajor László urológus, aki a daganatok sebészeti eltávolítását is vállal. Uro-onkológusként rendel Dr. Bálint Péter urológus is. 

Férfiként urológusra van szükséged, ha…

 • a nők panaszai közül valamelyiket is érzed.
 • elváltozást veszel észre a nemi szerveden (fájdalom, csomó a heréken, begyullad a makk vagy a fityma).
 • fitymafék műtétre (frenulotómia) van szükséged. Ebben segíthet Dr. Merth Gábor urológus.
 • prosztataproblémáid vannak. A prosztata megnagyobbodás főképp az 50 év feletti férfiaknál jelentkezik, és vizelési problémákat okoz. A krónikus prosztatagyulladás hosszú távon komoly gondokat okozhat, befolyásolhatja az ember életmódját (vizelési- és szexuális panaszok, pszichés következmények), így ha fájdalmat tapasztalsz, mindenképpen fordulj urológushoz! Mi Dr. Kovács Béla urológust ajánljuk.
 • prosztatadaganat kialakulása fenyeget. Ha a családodban előfordultak már rákos megbetegedések, érdemes már 40 év felett évente rákszűrésre menni, ha nem, akkor pedig 50 év felett ajánlott. Dr. Wirth Kálmán urológus szűri és kezeli is a rosszindulatú daganatokat!
 • androgológiai kezelésre, kivizsgálásra van szükséged. Az androgológus a férfiak szexuális és nemzőképességi zavarait kezeli, a férfi klimaxot gondozza, valamint tartós fogamzásgátlási módszert keres pácienseinek. Androgológiai végzettséggel rendelkező szakorvost érdemes felkeresned például, ha merevedési zavaraid vannak, ha korai magömlés jellemez. Ő segíthet, ha már több mint egy éve szeretnétek a pároddal gyereket, de nem jön össze a gyermekáldás, vagy éppen ellenkezőleg, semmiképpen sem szeretnél gyereket. A korosodással járó hormonális panaszok kivizsgálását is androgológus végzi. Androgológiai szakrendelése van például Dr. Bógyi György urológusnak, a férfi klimaxot gondozza Dr. Wirth Kálmán urológus, a férfi fogamzásgátlás témakörében pedig Dr. Laczkó István urológus járatos. 
 • valamilyen nagyobb műtéten, például nemváltoztató műtéten szeretnél átesni. Ilyeneket végez Dr. Pajor László urológus.

 

Segíthetünk?
Ügyfélszolgálat: 8–20 óráig