1 766 451 sikeres foglalás!
Kényelmes időpontfoglalás magánorvosokhoz!
2011 óta a páciensekért
Találatok erre:
Szívsebészet, Konzultáció, általános vizsgálat - Szívsebész

Szívsebészet, Konzultáció, általános vizsgálat - Szívsebész

Időpontfoglalás magánorvosokhoz
segithetunk Keresés
Csak kedvezményes időpontok %
Csak a közelgő, kedvezményes időponttal is rendelkező orvosok mutatása
Kérjük, válassz
szakterületet, szolgáltatást és helyszínt!
Szakterület
Szolgáltatás
Helyszín
Ár
Ugrás dátumra
Csak kedvezményes időpontok
Ma, október 18.
felk Foglaláshoz kattints az időpontra
- 7 NAP +
0 - 0 / 0 Orvos
Rendezés
Ebben a pillanatban nincs a keresésednek megfelelő, szabad időponttal rendelkező magánorvosunk. :(

Az elérhető orvosok száma folyamatosan nő, nézz vissza később, hátha több szerencsével jársz!

Szívsebész - Szívsebészet

Szívsebészet
Szívsebészet TERÜLETHEZ KAPCSOLÓDÓ SZAKTERÜLETEK
Szolgáltatások

Szívsebészet:

A szívsebészet a sebészet egy ága, melynek célja hogy a szív és a szív közeli nagyerek megbetegedéseit műtéti úton kezelje.

Szívsebész

A szívsebész szakorvos látja el az ischaemiás szívbetegeket (közismert nevén bypass műtét), a különböző szívbillentyűk megbetegedéseit a sebészi helyreállítással, a billentyűk cseréjével, vagy billentyűplasztikával. Az aortagyök cseréje, a veleszületett, a szívet és a nagyereket érintő rendellenességek helyreállításával, továbbá a szívátültetés is a szívsebészet foglalkozik.

Szívsebészeti betegségek

Napjaink leggyakoribb népbetegsége a szív-, és érrendszeri betegségek közül a szívinfarktus. Az infarktuson átesett beteg kezelése, rehabilitációja, a munkaképesség csökkenése igen nagy feladat nem csak a beteg, hanem a környezete számára is.

A szívinfarktus veszélye szűrésekkel felismerhető. Életmódváltással a már kialakult elváltozások további romlása megállítható, vagy visszafordítható. Ha még nincsenek tünetek, az érrendszer károsodása már akkor is felismerhető, és megfelelő szívsebészeti beavatkozással kezelhető. A szívsebészeti beavatkozások egy része (szívkatéterezés) éppen ilyen esetekben nyújt segítséget. A vizsgálat nemcsak diagnózis felállítására, hanem a probléma megoldására is szolgál.

A szívbetegségek hosszú évszázadokon keresztül a sebészek számára megközelíthetetlen területek voltak. Még a múlt század végén is elképzelhetetlennek tartották, hogy a szívet akár csak megérintsék. Mára a fejlődés inkábba miniatürizált technológia felé halad és egyre bonyolultabb műtétek is elvégezhetők a régebben halálra ítélt szívbetegeken.